Mette Frederiksen deler hadefulde beskeder: Bliver kaldt fed, klamme kost og zionistiske hund

Danmarks statsminister ønsker et opgør mod den hårde tone på de sociale medier.

Danmarks statsminister, nordjyske Mette Frederiksen (S), er træt, rigtig træt.

Det er hun, fordi tonen på de sociale medier har nået nye højder. Nye højder negativt. Og derfor har hun på Instagram nu delt flere beskeder fra sin indbakke. 

- Du er grim. Luderso. Klamme kost, lyder en af beskederne. 

- Du er ikke andet end en børnemorder. Prøv at holde et jagtgevær på til dit hoved og tryk af, skriver en anden direkte til statsministeren. 

- Brækker mig over dig og din fucking klamme kælling, skriver en tredje på lidt ødelagt dansk. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mette har fået nok

De mange beskeder ligger som det seneste opslag på Mette Frederiksen Instagram, og hun har samtidig skrevet en tekst ved billedet.

Og her indleder hun med at skrive: 

- Den hårde tone på de sociale medier er ikke noget nyt. Chikane, sexisme, skældsord, had og trusler. Det er desværre en del af hverdagen for mange af jer - og os. Det bekymrer mig. Dybt. 

Statsministeren kalder det en del af hverdagen, og den hverdag er blevet mere voldsom, som tiden er gået. 

- Den seneste tid har jeg selv modtaget mange hadefulde beskeder og trusler. I et omfang, jeg ikke har oplevet før. Og i en tone, der er meget grov. Som statsminister skal man selvfølgelig have en høj tolerance. Sådan er det, når ens beslutninger påvirker hverdagen for mange.

- Når man er passioneret omkring sine holdninger. Det er et vilkår. Men der er ord og kommentarer, som er så voldsomme, at ingen skal finde sig i det. Uanset om man deltager i den offentlige debat eller blot passer sit arbejde, lyder det fra Mette Frederiksen. 

Mille også udsat for hadefulde kommentarer

Tidligere søndag skrev TV2 Nord om Mille Leer, der også vil den hadefulde tone på internettet og de sociale medier til livs.

- Jeg er blevet kaldt luder og fed. Andre har skrevet, at jeg ingen venner har, og at min familie heller ikke kan lide mig, siger Mille Leer. 

Statsminister Mette Frederiksen har et par ønsker efter delingen af opslaget på Instagram.

- Måske andre har mod på at gøre det samme, så vi får en ordentlig debat om, hvordan vi taler ordentligt til og om hinanden. Og så håber jeg, at vi alle vil gøre os mere umage. 

- Et demokrati lever af samtalen. Af at vi kan diskutere med hinanden. Fremføre vores argumenter. Lytte. Også til dem, vi er uenige med. Og forhåbentlig blive klogere. Seneste nyt

fra Nordjylland