Mille siger stop: - Jeg er blevet kaldt luder og fed

Mille Leer sidder som mange teenagere timer hver dag ved sin pc, hvor hun dyrker sin store interesse Counter-Strike. På nettet har hun også masser af venner, som hun dagligt er i kontakt med.

Men hendes pc kan også være ubehagelig, og det har hun oplevet meget direkte på det seneste:

- Jeg er blevet kaldt luder og fed. Andre har skrevet, at jeg ingen venner har, og at min familie heller ikke kan lide mig, siger Mille Leer.

Derfor har Mille Leer skrevet et brev til TV2 Nord, hvor hun kommer med en kraftig opfordring - ikke bare til teenagere, men også voksne på de sociale medier.

Mille læser et brev, som hun har sendt til TV2 Nord, op.
Mille læser et brev, som hun har sendt til TV2 Nord, op.
Foto: TV2 Nord

Hadefuld tone

Mille skriver blandt andet: 

”Det er som om, at folk har glemt, at bag hver en skærm eller ansigt er der et menneske med følelser. Det er ikke ok at nedgøre andre for at få et billigt grin.”

- Jeg synes, der er behov for, at vi snakker mere om den hadefulde tone, som alt for mange bruger på de sociale medier, for de påvirker mig meget. Jeg tror ikke, folk er klar over, hvor ondt deres hate-beskeder kan gøre, siger Mille Leer.


For få uger siden meddelte Frederikshavn Kommunes borgmester Birgit S. Hansen (Socialdemokratiet), at hun ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Det sker, fordi hun har modtaget hadefulde beskeder på sociale medier – ligesom Mille. 

Derfor tror formanden for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune heller ikke, at der er en let løsning på problemet.

- Når et ungt menneske på 15 år oplever sådan noget og er så god til at sætte ord på det, som Mille er, synes jeg da, det er megaskræmmende for vores fremtid. Desværre er det ikke kun i skolerne, vi skal tage den debat, som Mille efterlyser – det gælder alle generationer. Uanset om man er forælder eller politiker, eller hvilken rolle man har i samfundet, skylder man, at opføre sig ordentligt – og der er vi langt fra nu, siger Christian Lykke Eriksen, (SF)

I første omgang var det Mille Leers hensigt, at hendes opsang ville give debat – og det har hun foreløbigt opnået:

- Jeg håber bare, at folk begynder at behandle hinanden med lidt mere respekt - ikke bare for min egen skyld, men for mange andre, for det er desværre meget udbredt, siger Mille Leer.

Læs Milles brev

Her er Milles brev til TV2 Nord.

"Jeg synes, der burde snakkes mere om det med at være teenager i den her forfærdelige generation, da jeg kender meget til det og har fået mange hate-kommentarer.

Som teenager i denne vanvittige generation føles det som om, at verden er gået fuldstændig amok. Det er som om, at respekten for andre er blevet kastet ud af vinduet, og i stedet erstattet med en skamløs attitude, der kun handler om ens eget ego og behov. 

Jeg ved ikke, om det er på grund af sociale medier eller bare den generelle kultur, men det virker som om, at alt er blevet en konkurrence om at være den mest uhøflige og respektløse person. Det er som om, at folk har glemt, at bag hver skærm eller ansigt er der et menneske med følelser. 

Det er ikke okay at nedgøre andre for at få et billigt grin eller for at føle sig bedre selv. Men det er desværre blevet normalt i vores samfund. Vi ser det overalt, fra mobning i skolen til hadefulde kommentarer online. Det er som om, at respekten er blevet en sjælden vare, der kun vises, når det passer os. 

Som teenager prøver jeg at navigere i denne kaotiske verden, hvor respekt er en mangelvare. Jeg forsøger at holde fast i mine værdier og behandle andre, som jeg gerne selv vil behandles. Men det er svært, når man konstant bliver mødt med modstand og uforskammethed. 

Jeg håber, at vi som generation kan lære at vende tilbage til værdien af respekt. Respekt for hinanden, for vores forskelligheder og for vores fælles menneskelighed. For kun gennem respekt kan vi skabe et samfund, hvor alle har mulighed for at trives og være sig selv uden frygt for at blive nedgjort eller mishandlet.

Jeg håber virkelig, I måske vil tage det her til jer og snakke mere omkring det her emne

Hilsen 15 årige Mille❤️".


Seneste nyt

fra Nordjylland