LIGE NU:

MF'er om fond til landmænd: - Det giver ingen mening

Det nordjyske folketingsmedlem Karsten Lauritzen (V) kan ikke se meningen i den nye finansieringsfond til nødlidende landmænd.

Karsten Lauritzen - nordjysk medlem af folketinget (V) - kan ikke se meningen i den nye aftale, der kan føre flere milliarder til nødlidende landmænd.

- Det lyder måske af mange penge, men det kommer ikke til at gøre en stor forskel for landmænd i Nordjylland, siger Karsten Lauritzen.

Mandag formiddag offentliggjorde erhvervs - og vækstminister Henrik Sass Larsen (S), at der er indgået aftale om en ny finansieringsfond.

Fonden, der får navnet Dansk Landbrugskapital, får en egenkapital på to milliarder kroner, og bliver til i et samarbejde med private aktører såsom pensionskasser, oplyser ministeren.

- Pengene vil ikke gøren nogen afgørende forskel. Landmanden er truet, så egentlig låner de bare til at leve lidt længere. Det er ikke holdtidslangbart, siger Karsten Lauritzen.

Han foreslår i stedet, at man ændrer rammevilkårerne, så det ikke er så dyrt at være landmand.

- Landmændene skal holdes i live på lang sigt. De skal have en forretning, der er rentabel, i stedet for den her kortvarige løsning.