Foto: TV2/Nord

MF'er vil have klippekortet tilbage

Rejsekortet kan skræmme folk ud af busserne, frygter nordjysk MF'er.

Klippekortet er gået på pension i Nordjylland og 1. juli stopper salget af den klassiske rejsehjemmel også i hovedstaden. Men det er gået for stærkt med at få presset afløseren, Rejsekortet, ud i busserne, mener det nordjyske folketingsmedlem for enhedslisten, Stine Brix. Det skriver Nordjyske Stiftstidende onsdag.

- Jeg er bekymret for, at de mange problemer vil få mange til at opgive kollektiv trafik. Derfor bør Nordjyllands Trafikselskab skynde sig at få klippekortene tilbage. Det er jo kun tre uger siden de forsvandt, så det kan næppe være så svært, siger hun til Nordjyske med henvisning til at man indtil 1. juni stadig kunne bruge klippekortet.

Rejsekortet lider af flere børnesygdomme, og i øjeblikket er det ikke altid muligt at se sin rejsehistorik med Rejsekort på den tilhørende hjemmeside. Metroexpress kunne tirsdag også fortælle om kort, der tjekkede ind og ud gennem både lommer og tasker med risiko for fordyrede rejser og kontrolafgifter.

Jens Otto Størup, der er direktør for Nordjyllands Trafikselskab, NT og næstformand i selskabet bag rejsekortet ønsker ikke klippekortene genindført i det nordjyske.

- Det vil simpelthen være årtiets kraftigste overreaktion. Vi har et kort, som alle er galde for, siger han til Nordjyske og tilføjer at problemerne med hjemmeside bør være løst inden ugens udgang.