Foto: Michael Andersen

Michael Ancher gik for 80.000 kr

Maleri af den kendte Skagensmaler opnåede kun mindsteprisen ved auktion i dag.

Der var stuvende fyldt i lokalet hos Nordjysk Auktionshus i Ilbro ved Hjørring i dag. Men lysten til at byde på de mange effekter var ikke overvældende. Katalog nummer 17, maleriet Strikkende kone siddende i klitten af Michael Ancher blev der slet ikke budt på i salen. Det gik til en ukendt køber, der havde budt mindsteprisen, 80.000 kr., over internettet.

Museumsinspektør Mette Bøgh Jensen fra Skagens Museum, der er ekspert på området, undrer sig en smule over Anchermaleriet, der pludselig dukker op på auktion. Det er ikke et, hun er stødt på før.

- Nu har jeg ikke set det pågældende billede. Og jeg ved ikke, om det er en Michael Ancher, de har til salg, siger museumsinspektøren.

Hun har kun set billedet på internettet og hæfter sig ved, at signaturen skiller sig en lille smule ud fra signaturerne på de billeder, der hænger på Skagens Museum.

Men auktionarius, Peter Holm, garanterer for ægtheden.

- Ancher har malet i 50 år og kan sagtens have varieret sin signatur. Men det er malet på en træplade, som Ancher gjorde. Og malemåden viser også, at det er ham. Så den er god nok, siger Peter Holm.