03:39

Foto: Iben Hedemann

Foto: Iben Hedemann

1 af 3

Michael boligløs i tre måneder: Har mistet alle sine ting

En mand fra Aars har været boligløs i tre måneder efter hans lejlighed og alle hans ting gik til i skimmelsvamp og fugt. Nu søger han nyt indbo.

TV2/Nord har tidligere fortalt om, hvordan skimmelsvamp og en vandskade tvang Michael Hviid fra Aars til at forlade sin lejlighed. Efter tre måneder som husvild har han nu fundet en ny lejlighed, som kommunen har lånt ham penge til.

Nu står han med et nyt problem. Han har ikke råd til nye møbler.

- Det er deprimerende. Det er så trist, jeg har en fin ny lejlighed, men jeg har ikke rigtig så meget jeg kan sætte ind i den. Jeg kan ikke engang opholde mig her, for jeg ikke har en seng, siger Michael Hviid.

Den hjælp som Vesthimmerlands Kommune vil give Michael Hviid går kun til det mest basale. Han er blevet stillet i udsigt, at han kan få én seng og én stol. Andre ting skal han selv skaffe, siger borgmesteren.

- Det er ikke et ansvar som kommunen kan påtage sig, men vi har hjulpet Michael med de ting, som kommunen skal hjælpe Michael med, siger borgmester Knud Kristensen (K).

Michael Hviid er havnet i en situation, hvor han ikke har så mange rettigheder. Fordi lejligheden, som han boede i, ikke var godkendt til bolig, kan han ikke få flyttetilskud og genhusning på samme vilkår som andre, hvis bolig er blevet ødelagt af skimmelsvamp.

- Rent moralsk hænger det ikke sammen. Jeg synes de efterlader mig ude og hænge. Jeg vidste jo ikke at den gamle lejlighed var ulovlig at bo i, og kommunen har betalt mig boligsikring i otte år, så jeg troede jo at jeg boede der på rigtige vilkår, siger Michael Hviid.

På facebook skriver mange venlige sjæle nu om de ting, som de gerne vil donere til Michael Hviid. Du kan selv byde ind med ting herunder, hvis du har noget Michael Hviid må få.

/