LIGE NU:

Michael Valgren skifter til kazakhstanske Astana

Den nordjyske cykelstjerne trækker næste år i Kasakhstans nationale farver, da Michael Valgren har skrevet en toårig kontrakt.

Han har netop kørt Tour de France og i går vandt han Post Norden Danmark Rundt for anden gang. Nu er det så blevet officielt, at den danske superrytter skifter fra russiske Tinkoff til kazakhstanske Astana fra næste sæson.

Det er en toårig kontrakt, der betyder, at Valgren skal køre under i turkisblå Astana farver i de kommende to sæsoner. Valgren skal styrke det kazakhstanske hold i forårsklassikerne

- Vi har også styrket vores hold til klassikerne med Michael Valgren, som har stor erfaring fra sådanne løb, og har vundet ved flere lejligheder, siger Astana manager Alexandre Vinokourov i en pressemeddelelse.  

Dermed er Nordjylland og Michael Valgren selv sikret en plads i cykelsportens absolutte top. Selvom Valgren skifter til Astana, kommer han ikke til at savne det danske. For med fra Tinkoff kommer danske Jesper Hansen også med over, ligesom danske Jakob Fuglsang allerede er på holdet. Dermed har kazakhstanske Astana hele tre danskere på holdet næste sæson.

 Den 24-årige har de sidste tre år kørt på Tinkoff, hvor vi ofte har set ham i fronten af feltet i de tætte og lynhurtige finaler.  

Michael Valgrens nuværende hold, Tinkoff, lukker efter denne sæson. Derfor er alle holdets ryttere på jagt efter en arbejdsgiver.