Mie Ø. Nielsen tog tre medaljer ved EM i Herning. Aalborgsvømmeren sluttede af med sølv. Foto: TV2

Mie Ø. slutter af med sølv

Kvindernes holdkap sluttede EM i Herning af med at svømme sig til en sølvmedalje i 4x50 meter medley. Det blev Mie Ø. Nielsens tredje medalje.

Publikum ved kortbane-EM i svømning fik en sidste medalje at gå hjem på, da den danske 4x50 meter medley sluttede søndagen af med sølv.

Med en sidste kraftanstrengelse forsøgte Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen, Pernille Blume og Jeanette Ottesen at genvinde guldmedaljerne fra kortbane-EM i 2011.

Alle fire havde været i vandet tidligere på aftenen, og derfor var der en lille usikkerhed om, hvorvidt de kunne leve op til hjemmepublikummets forventninger og tiden fra de indledende heats, hvor danskerne var hurtigst.

Mie Ø. Nielsen lagde fremragende ud med en dansk rekord og sendte Danmark i front efter rygsvømningen.

Halvvejs havde russerne overtaget føringen, men Jeanette Ottesen kæmpede sig tilbage i spids, og så var det op til Pernille Blume at forsvare førstepladsen.

Det lykkedes ikke. Russerne kom uimodståeligt bagfra og vandt med bare 14 hundreddele af et sekund.

Danmark fik alt i alt ikke helt det antal med medaljer ud af værtskabet, som man havde håbet på.

Målsætningen lød på 11 medaljer, men det lykkedes kun at få ni. Heraf var de to af guld, fem var af sølv, og to var af bronze.

Det placerer Danmark på en fjerdeplads i medaljestatistikken, som Rusland vandt suverænt med 13 guldmedaljer, 5 sølv- og fire bronzemedaljer.

Mie Ø. Nielsen får tre medlajer med sig hjem fra EM i Herning. Udover sølv i holdkappen i medley vandt hun guld i holdkappen på 4x50 meter fri og fik individuelt guld i 100 meter ryg.

/ritzau/