Militær-tolk fra Hjørring nægtet ophold

Den 22-årige Barialai Hassanzai fra Hjørring arbejder som civil tolk for de danske soldater i Helmand-provinsen, og er klar til for anden gang at tage af sted og i krig for Danmark.

Men han er ikke dansk nok til at få permanent opholdstilladelse.

Det mener Udlændingeservice, som netop har givet den unge herboende afghaner afslag på fast ophold i Danmark, hvor han kom til sammen med sin familie, da han var 13 år.

- Jeg forstår det ikke, hvorfor er jeg ikke god nok til Danmark. Jeg føler mig dansk, ligeså dansk som de andre danske soldater, som jeg går i krig med, vi har samme uniform på, og jeg gør en forskel for Danmark, jeg gør det, jeg synes, jeg kan for at gøre Danmark stolt, siger Barialai Hassanzai, som onsdag igen tager til Afghanistan for at tolke fra de lokale sprog pashto og dari til dansk og til de danske soldater.

Efter afslaget på permanent opholdsholdtilladelse skal Barialai Hassanzai  fortsat hvert andet år søge myndighederne om lov til at være i Danmark. Han  frygter, han aldrig får papir på, at han hører hjemme i Danmark.

- Min fremtid ser ikke særlig lys ud, og jeg er bange for at få afslag igen og blive udvist af Danmark, men jeg er jo dansk, forstår de danske kerneværdier, den danske kultur og jeg kæmper for Danmark, siger han.

Forsiden lige nu