Millioner på vej til trængte børnehaver

Der er en økonomisk håndsrækning på vej til flere nordjyske daginstitutioner.

Regeringen vil fremover afsætte over 80 millioner kroner om året til dagsinstitutioner, hvor over 30 procent af børnene er på såkaldte fripladser. Det vil sige, at kommunen hjælper ressourcesvage forældre med at betale for pasningen.

Hvis en daginstitution lever op til kravene, kan kommunen søge om op til 800.000 kroner om året i støtte. Hos børnehuset i Hirtshals håber de, at de kan få del i regeringens nye støttepulje.

- Vi er hele tiden nødt til at prioritere, hele tiden kigge på, hvad er det for en børnegruppe, vi har, og hvem har brug for en særlig indsats, og så er vi nødt til at se på, hvem der har mest brug for den særlige indsat, siger Anne Weinkauff Villadsen, der er faglig leder i Børnehuset Hirtshals. 

En stor del af børnene i den kombinerede vuggestue og børnehave er der på fripladser, og det stiller store krav til pædagogerne.

- Der hvor vi har børn, der er særligt udfordret, det er særligt det med at blive en del af fællesskabet, få lov til at kunne komme med og være en del af det, som de andre børn har gang i, siger Anne Weinkauff Villadsen.

Det er de arbejdsopgaver, Socialminister Mai Mercado (Konservative) nu vil støtte økonomisk.

- Vi ved, at nogen børn er op til to år bagud, når de kommer i skole, og vi ved også, at noget af det, der kan udligne den forskel, det er dygtige, velkvalificerede pædagoger, siger hun.

Selvom man hos Aalborg Kommune roser intentionen bag regeringens udspil, er der også forbehold mod støttepuljen.

- Det er ren symbolpolitik, det er så forsvindende lidt, i forhold hvor stort et behov, der er i det her land for at lave højkvalitetsinstitutioner, siger rådmand i Aalborg Kommune Mai-Britt Iversen (Socialdemokratiet).   

På børnehuset i Hirtshals er der 76 børn i børnehaven, og 42 af dem er tosprogede.


Seneste nyt

fra Nordjylland