LIGE NU:

Millioner til musikhus og museum

Velfærdsministeriet har bevilget 1,5 mio. kr. til indretning af Vesthimmerlands Musikhus og en mio. kr. til at bygge et maritimt oplevelsescenter ved Limfjordsmuseet.

Tilskuddet til Vesthimmerlands Musikhus er øremærket til udsmykning af Musikhuset i tæt samarbejde med kunstneren Per Kirkeby.

- Derved kan Musikhuset også blive et center for formidling af Per Kirkebys kunst og via denne dobbelte funktion tiltrække sig europæisk opmærksomhed og derved føre til en erhvervsmæssig udvikling af kommunen, lyder det fra ministeriet.

Det maritime oplevelsescenter skal ligge i forlængelse af Limfjordsmuseet. Oplevelsescentret bliver et multihus med udstillinger og foredrag, maritim legeplads, restaurant samt en udvikling af infrastrukturen omkring museet. Hensigten er at udvikle turismen i Løgstør-området og fastholde og skabe nye arbejdspladser.

Pengene fra Velfærdsministeriets pulje bliver uddelt til kommuner, der i forvejen har modtaget eller ansøger om støtte fra EU's regionale tilskudsordninger.