LIGE NU:

Mindehøjtidelighed for Christian Raaschou

Det var i dag, at kisten med den dræbte soldat Christian Raaschou ankom til Aalborg. På Flyvestationen var der mindehøjtidelighed.

Kisten ankom kl. 11
Det store Hercules-fly ankom til Flyvestation Aalborg klokken 11. Major Egon Sørensen og feltpræst Henrik Busk Rasmussen tog imod kisten og soldaterne, der bar båren.

Mindehøjtidelighed
Mindehøjtideligheden foregik i en af flyvestationens hangarer. Den var af hensyn til de pårørende lukket for pressen.

Tale ved oberst
Oberst Ib Hedegaard Sørensen holdt tale ved mindehøjtideligheden, og han var naturligvis påvirket af situationen:

- Det påvirker mig meget, fordi jeg også er familiefar med de samme følelser som en familie, der har mistet en lillebror, siger chef for Gardehusarregimentet, oberst Ib Hedegaard Sørensen til TV2/Nord.

Soldat nr. 15
Christian Raaschou er den 15. danske soldat, der har mistet livet i Afghanistan. Han var en del af hold fem, der har mistet fem soldater på blot halvanden måned. Men trods de mange faldne kammerater kører arbejdet videre.

- Man kan næsten sige, at jo mere modstand de møder, jo mere står de sammen. De ved, at de gør en forskel, siger oberst Ib Hedegaard Sørensen.

Ingen begejstring
Christian Raaschous pårørende var naturligvis meget berørte og ønskede ikke kontakt med pressen. Ib Hedegaard Sørensen forstår godt, at forældre og venner ikke er begejstrede for at sende deres kære til et uroplaget område.

- Det vigtigste er, at dem derhjemme ved, hvad soldaterne skal ned til, så de kan forholde sig til det. Frygten er den værste følgesvend, og det er den, vi skal hjælpe hinanden med at bearbejde, siger Ib Hedegaard Sørensen.

Begraves fredag fra Vodskov Kirke
Christian Raaschou begraves fra Vodskov Kirke fredag d. 11. april.