Seneste nyt:

Mindst 100 butikker dør

[size=3]Når lukkeloven bliver afskaffet den 1. oktober, må et sted mellem 100 og 150 mindre dagligvarebutikker og kiosker i Nordjylland give op og lukke. Det fremgår af en ny prognose.[/size]

Retail Institute Scandinavia har regnet på konsekvenserne af afskaffelsen af lukkeloven. Landet over må godt 1000 butikker lukke frem mod 2020, og eksperterne er enige i, at det bliver fremtiden.

- Her i Nordjylland bliver der tale om et sted mellem 100 og 150 butikker, som må dreje nøglen om, siger lektor ved Institut for planlægning ved Aalborg Universitet, Jørgen Møller.

De mindre butikker i landsbyerne uden for de store byer har i mange år reddet omsætningen, fordi de har kunnet holde åbent, når de andre var tvunget til at lukke. Den fordel eksisterer om to uger ikke længere.

- Vi er helt sikre på, at vi kommer til at mærke det. Vi mister allerede op mod 20 procent de søndage, hvor de store butikker har åbent, siger uddeler i Dagli?Brugsen Gudumholm, Jesper Bertelsen.

Hos COOP, som Dagli?Brugsen hører under, tror man godt, at omfattende lukninger kan undgås. Det skal ske ved at gøre butikkerne endnu mere lokale og ved at opdyrke nye forretningsområder.

- Vi tror på, at der er både behov for og opbakning til vores butikker. Vi skal satse på at være endnu mere forsamlingshus end tidligere. Et sted hvor borgere mødes og kan få ordnet forskellige ting. Mange steder ser vi, at Dagli?Brugsen også står for apoteksudsalg og har posthus. Vi skal finde endnu flere opgaver, som vi kan være med til at løse, siger direktør for Dagli?Brugs-kæden, Niels Karstensen

Men det giver lektoren fra Aalborg Universitet ikke meget for.

- Forbrugerne er troløse i dag. De går efter de bedste priser og så parkeringspladser. Jeg tror desværre ikke, at vi undgår den omfattende butiksdød som følge af lukkelovens afskaffelse, siger Jørgen Møller.

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Mikkel Hansen - partner-artikel

- Verden har ikke været helt den samme, efter vi skrev under med Mikkel Hansen

Ishockeypige 1

play Nordjyske ishockeypiger til Vinter-OL i Beijing

40_percent

play Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

Media Drop 240122 447 viaa

gallery Vellykket nedbrydning af boreplatform: - Det er en meget stor dag for os

Til forsiden

Til forsiden