LIGE NU:

Minister inddrages i 1000Fryd-hærværk

Enhedslistens Per Clausen vil have Justitsministeren til at indskærpe over for Nordjyllands Politi, at vold og hærværk overfor andres ytringsfrihed og kulturelle frihed skal prioriteres højt.

Natten til lørdag blev der igen begået hærværk mod det alternative spillested 1000Fryd på Kattesundet i Aalborg, hvor adskellige ruder blev smadret. Spillestedet har selv tidligere peget på, at gerningsmændene til de mange tilfælde af hærværk og overfald sandsynligvis skal findes blandt stærkt højreorienterede grupper - muligvis med tilknytning til de mest ekstreme AaB-fans.

Og det har fået folketingsmedlem Per Clausen (Enh.l.) op af stolen.

- Det fortsatte hærværk mod 1000Fryd, som begås af personer, som er inspireret af højreekstreme kræfter må stoppes, inden vi får samme forhold som i Århus. Her står en gruppe med tilknytning til White Pride bag en række overfald på fok fra venstrefløjen og af mennesker af anden etnisk oprindelse samt systematisk hærværk mod bl.a. Enhedslistens lokaler i byen, udtaler Per Clausen.

- I første omgang er det gået ud over 1000Fryd i Aalborg, men der er ikke nogen grund til, at de høreekstreme bøller vil lade det blive ved det, hvis de ikke stoppes nu, fortsætter Per Clausen.

Han har derfor bedt Justitsminister Lene Espersen (Kons.) om at understrege overfor landets politimestre, at opklaring hærværk og vold, som har til formål at begrænse andre menneskers ytringsfrihed og kulturelle udfoldelsesmuligheder, skal prioriteres meget højt. Jeg vil også opfordre borgmester Henning G. Jensen og Aalborg Byråd til at gå ind i sagen og opfordre politiet og byens sociale myndigheder til at tage fat på dette problem. En klar afstandtagen fra AaB side over for dette systematiske hærværk ville også værre rimeligt og nyttigt, slutter Per Clausen.

Per Clausen har stillet nedenstående paragraf 20 spørgsmål til justitsministeren:

"Vil justitsministeren på baggrund af, at spillestedet 1000Fryd i Aalborg systematisk er blevet udsat for hærværk i lighed med det venstreorienterede organisationer har oplevet i Århus præcisere overfor politiet i Aalborg, at hærværk og vold, som har til formål at begrænse andre menenskers ytringsfrihed og kulturelle udfoldelsesmuligheder, skal prioriteres meget højt?

Ministeren bedes redegøre for politiet i Aalborgs indsats for at stoppe det systematiske hærværk mod 1000Fryd."

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

Til forsiden

Til forsiden