Jernbanebroen skal repareres så hurtigt som muligt, forsikrer transportministeren. Foto: Per Frank Paulsen

Minister kræver hurtig broreparation

Transportminister Henrik Dam Kristensen vil have den ødelagte jernbanebro over Limfjorden repareret hurtigt.

Broen vil blive repareret hurtigst muligt. Det lover transportminister Henrik Dam Kristensen (S), da den ødelagte jernbanebro over Limfjorden er et trafikknudepunkt.

Det siger han til nordjyske.dk

- Jeg har set billederne, og det ser ud som om, den har fået et ordentligt skub den bro. Nu skal vi finde ud af, hvor alvorligt det er, og så skal den repareres så hurtigt som muligt, for det er et trafikknudepunkt, siger ministeren.

Både togtrafik og fragtsejlads på fjorden bliver påvirket i månedsvis, og derfor ønsker ministeren en hurtig løsning.

Mirakuløst nok kom ingen til skade, da et finsk skib vædrede jernbanebroen over Limfjorden i Aalborg onsdag aften klokken 22.

Ministeren vil dog ikke give nogen garanti for, hvornår broen er klar igen. Men han lover, at det hverken er velvilje eller penge, der kommer til at mangle.

- Der bliver ikke noget problem med penge, men jeg kan jo ikke trylle. Nu skal vi finde ud af, hvor alvorligt det er, og så skal det repareres så hurtigt som muligt, siger han

Fejlen skyldtes angiveligt, en miskommunikation mellem kaptajnen på skibet og brovagten.

Kaptajnen nåede ikke at opdage, at broklappen ikke var åben. Da han opdagede det, slog han fuld bak, men da var det desværre for sent. Han ramte alligevel broen.

En broingeniør fra Banedanmark har undersøgt skaderne. Han formoder, at broen ikke kan bruges det første halve år. Jernbanebroen er afgørende for togdriften, da den forbinder nordjyderne nord for Aalborg med resten af landet.

Containerskibet er 75 meter langt, og det har forårsaget markante skader på broklappen. Den vejer 300 ton og har forskubbet sig op til en meter. Broklappen er låst helt fast.

/ritzau/