LIGE NU:

Minister om forlist flytteplan: Fiskeristyrelsen skal flytte - bare ikke nu

Fiskeriminister Mogens Jensen fastslår, at der ikke er ændret på den socialdemokratiske politik, når det handler om, hvorvidt Fiskeristyrelsen skal flyttes fra København til Nordjylland. Styrelsen skal bare ikke flytte lige nu - og hvornår ved ministeren ikke.

Efter voldsom kritik fra blandt andre folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen (Venstre) med beskyldning om at vende på en tallerken, efter Socialdemokratiet har fået regeringsmagten, slår fiskeriminister Mogens Jensen nu fast, at der ikke er noget, der har ændret sig i forhold til Socialdemokratiets holdning fra før valget til nu, når det handler om Fiskeristyrelsens placering.

- Vi sagde klart og tydeligt dengang, at det ville give mening at flytte Fiskeristyrelsen, og den holdning er ikke ændret, siger fiskeriminister Mogens Jensen til TV2 Nord.

Det er netop Venstres Torsten Schack Pedersen, der har bedt om ministerens svar på spørgsmålet "Er ministeren enig med erhvervsministeren i, at det vil være en god idé at flytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland jf. artiklen »S vil flytte Fiskeristyrelsen fra København til Nordjylland« fra tv2nord.dk den 8. september 2017?"

Til det lyder det i et skriftligt svar fra Mogens Jensen: "Der er i gangsat et omfattende arbejde med en genopretning af Fiskeristyrelsen som følge af kritikken fra blandt andet Rigsrevisionen og Kammeradvokaten af forvaltningen på fiskeriområdet. Arbejdet er forstsat i gang, og det er en opgave, som regeringen tager meget alvorligt. Derfor har regeringen ingen aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen". 

Over for TV2 Nord uddyber Mogens Jensen, at Socialdemokratiet stadig mener stadigvæk, at Nordjylland er et godt sted at placere Fiskeristyrelsen, fordi en stor del af fiskeriet ligger her, og man har et godt juridisk miljø på Aalborg Universitet - men det er bare ikke muligt lige nu.

Mogens Jensen understreger, at udmeldingen om at flytte Fiskeristyrelsen fra København til Nordjylland tilbage i 2017 fra Socialdemokratiets daværende fiskeriordfører og nuværende erhvervsminister, Simon Kollerup gav mere mening dengang end nu. 

- Det er klart, at det gav mere mening at flytte Fiskeristyrelsen i 2017, da det blev sagt, fordi da havde man lige opdaget alle de problemer, som vi i dag slås med, og vi i dag arbejder på at få bugt med, siger Mogens Jensen og tilføjer: 

- Da kunne man have rykket det hele op og til Nordjylland og starte på en frisk, men i stedet gik man i gang med at lave en genopretning med styrelsen i København, og det er den genopretning, vi er i gang med i dag. Og det giver ikke mening nu at begynde at flytte styrelsen midt i alt det, mener ministeren.

Udsigten til at få Fiskeristyrelsen og de 250 arbejdspladser, der følger med til Nordjylland ser nu ud til at være udskudt på ubestemt tid. 

Styrelsen er i gang med en omfattende genopretningsplan, der kommer til at tage noge år, og det skal ifølge Mogens Jensen på plads før, man igen begynder at tage om at flytte Fiskeristyrelsen væk fra hovedstaden. Blandt andet skal man have digitalisering på plads. 

- Det er desværre en stor opgave, da både Kammeradvokaten og Rigsrevisionen er inde over, og det er altså det, vi skal have på plads, før vi kan gøre andet.

Det er i øvrigt også det, ministeren mener, han hører fiskerne sige; nemlig at nu skal Fiskeristyrelsen først og fremmest fungere.

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

Til forsiden

Til forsiden