Minister sætter østerskvote ned

Foto: TV2/Nord Arkiv

Fødevareminister Mette Gjerskov har givet tilladelse til, at der fiskes 65 procent færre østers i det beskyttede naturområde Nissum Bredning end der plejer.

Der kan kun fiskes 450 tøns østers i Nissum Bredning fremover, hvilket er en tilbagegang på 65 procent i forhold til tidligere. Østersbestanden er nemlig gået tilbage, og skærpelsen skal sikre, at der også er østers i det beskyttede naturområde fremover.

- Det bekymrer mig, at bestanden af østers er gået tilbage denne sæson. Men de kolde vintre kan vi ikke gøre noget ved. Til gengæld har vi reduceret den tilladte kvote markant for at beskytte østersbestanden. Som samfund har vi en interesse i at bevare den ressource østersene udgør, siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Fastsættelsen af kvoten for 2011/12 sker på baggrund af biologisk rådgivning fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU Aqua) som har vurderet, at den tilladte kvote er bæredygtig for bestanden af østers. Kvoten kan fiskes ind til 15. maj 2012. Det oplyser Fødevareministeriet.

Forsiden lige nu