LIGE NU:

Ministre hives i samråd om Kattegat-fredning

Pres fra borgmester, folketingskandidat og flere folketingsmedlemmer resulterer nu i at to ministre skal i samråd om den kritiserede fredning af Kattegat.

Læsø-borgmester Tobias Birch Johansen (V) og folketingskandidat Kristian Andersen (V) har understreget alvoren, og nu skal fødevareminister Dan Jørgensen (S) og miljøminister Kirsten Brosbøll (S) forholde sig til den.

Det er den kritiserede fredning af store dele af Kattegat, det handler om. En fredning, der med borgmesterens ord kan blive Læsøs død, da den umuliggør jomfruhummerfiskeriet i fremtiden.

Og nu skal ministrene altså give svar på tiltale i et åbent samråd indkaldt af fiskeriordfører Thomas Danielsen (V) og miljøordfører Henrik Høegh (V).

- Det betyder rigtig meget, for så har vi en mulighed for at få belyst over for ministrene, hvor store konsekvenser det har for Læsø og fiskeriet generelt, lyder det fra Tobias Birch Johansen.

Han mener, ministrene overimplementerer det EU-direktiv, der påbyder Danmark at beskytte den bløde havbund. Og dermed trues Læsøs, og Nordjyllands fiskere i øvrigt, på deres levebrød.

- Hvis ikke de lytter, er det fatalt for Læsø. Jeg kan ikke forestille mig hvordan vi skal omstille os til andet erhverv end fiskeri, lyder det fra borgmesteren.