Foto: Per Frank Paulsen

Corona-smitten blandt mink breder sig i Nordjylland

Yderligere 8 nordjyske mink-besætninger i Nordjylland er smittet med corona-virus. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet. I alt er 101 besætning i Danmark registreret smittet og yderligere 31 er under mistænke. 96 af de smittede besætninger er i Nordjylland.

Smitten på farmene i Nordjylland breder sig. Således er der registreret smitte på farme i fire områder, hvor der ikke tidligere har været smittede farme. Det drejer sig om en minkfarm ved Dronninglund, en ved Dybvad, en ved Østervrå og en ved Fjerritslev.

I Brønderslev Kommune har der hidtil kun været registreret smitte på farme omkring Brønderslev, men nu er Dronninglund også kommet på listen.

Også i Frederikshavn Kommune spreder smitten sig til andre områder. I alt 21 farme er smittet med corona. Her er der nu også konstateret smitte på en farm ved Dybvad og på en ved Østervrå.

02:12

Smitten har bredt sig de seneste måneder, og årsagen er fortsat et stort spørgsmål.

Luk video

Hjørring Kommune er den kommune med fleste smittede besætninger i Nordjylland. Her er der nu 34 smittede minkfarme. Det er en stigning på to fra i går. De to nye farme er beliggende i Hjørring og Tårs.

I Jammerbugt Kommune stiger smitten fortsat både hos mennesker og mink. Her er det især på Gjøl, at der er mange smittede minkbesætninger. Der er dog ikke kommet nye smittede farme til på Gjøl. Derimod er der nu konstateret smitte på en farm ved Fjerritslev og yderligere en ved Brovst.

På Læsø er der også fundet yderligere en besætning med smitte, så man nu har konstateret tre smittede farme på øen.

I Aalborg er der fortsat 7 smittede farme og en under mistanke. Det er samme antal som i går.

Udover Nordjylland er der konstateret smitte på farme i Ikast-Bording og Ringkøbing-Skjern.