Et usikkert kinesisk marked og flere år med overproduktion kan betyde, at minkavlere må dreje nøglen om. Foto: René Ryom

02:40

Og vi starter ved de nordjyske minkavlere. Økonomisk usikkerhed blandt udenlandske købere og mange år med overproduktion af pelse, kan betyde, at nordjyske minkavlere kan blive tvunget til at dreje nøglen om. {...}

1 af 2

Minkavlere frygter første auktionsdag

Der er tunge skyer over det nordjyske minkavlermarked dagen inden, at de eftertragtede skind skal på auktion

Fredag begynder januar-auktionen over minkskind. Men de nordjyske pelsdyravlere frygter,  at de kommer til at brænde inde med skind. Det vil i værste fald betyde konkurs for avlerne.

Der kan være nogen, der bliver nødt til at lukke ned eller reducere i deres produktion

 

Kina, der er en af de helt store importører af minkskind, har i den sidste tid kæmpet med stor usikkerhed på aktiemarkedet, og det kan få indflydelse på salget af skind.

Samtidig har der de seneste år været en stor overproduktion af skind, der presser markedet, og det er derfor en skæbnens dag, når der i morgen åbnes op for salget.

- Vi kan ikke gøre andet, end at forsøge at lave gode skind, og så ellers håbe det bedste, men det er meget spændende i år. Der kan være nogen, der bliver nødt til at lukke ned eller reducere i deres produktion, siger formanden for Nordjyllands Pelsdyravlerforening Karsten Beltoft.