Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

Minkavlere på charmeoffensiv

Mink med store sår og skader har givet pelsdyrsbranchen et rigtig dårligt image. Det billede vil branchen gerne lave om. Derfor var der i dag åbent hus på udvalgte minkfarme i hele landet.

Kjeld Larsen fra Storvorde har været minkavler det meste af sit liv. Det er første gang han holder åbent hus. Arrangementet går på omgang blandt minkfarmene og det er der en grund til.

- Der er for at det ikke skal se ud som om vi bruger de samme farme hele tiden, så vi viser et godt eksempel hele tiden. Vi er gode eksempler alle sammen, og derfor kunne det jo lige så godt være mig, der lukker op, siger Kjeld Larsen.

Pelsdyrbranchen har de seneste år haft et imageproblem. Bylder og voldsomme bidskader fik Fødevarestyrelsens rejsehold til at politianmelde en række minkavlere, og der hele kulminerede da minkavlernes egen formand en bøde på 10.000 kroner for uforsvarlig behandling af mink.

Flere hundrede mennesker lagde i dag vejen fordi minkfarmen i Storvorde, og var overbevist om at det var et retvisende billede de fik at se.

- Det håber jeg, så det ikke bare er iscenesat. De virker flinke herude. De viser det hele frem og fortæller, så det virker ikke som det er skuespil, siger Dorte Kappel fra Aalborg, der fik det indtryk at minkene har det godt.

I mellemtiden har branchens image fået en ny udfordring. Flere af farmene er plaget af hvalpetyverier, og pelsdyravlerne mener at det er folk fra branchen selv, der står bag.

Kjeld Larsen siger at folk altid er velkomne til at komme forbi for at se hans minkfarm.