00:33

3F har iværksat en konflikt imod nordjysk minkpelseri, som ikke har tegnet overenskomst. (Arkivfoto) Foto: Thomas Gaardsmand (arkiv)

1 af 2

Minkpelseri ramt af konflikt

Mandag iværksatte 3F konflikt mod landets største pelseri af mink, Danpels ved Aars.

Virksomheden har ikke villet tegne overenskomst og dermed garantere medarbejdere løn efter overenskomsten. Det skriver Fagbladet 3F.

Ansættelseskontrakter viser, at månedslønnen som minkpelser hos Danpels er minimum 7.500 kroner. Lønsedler - uden timeantal - viser, at en østarbejder i slutningen af 2011 fik en månedsløn på mellem godt 9.700 og 16.300 kroner før skat.

- Vi har en del oplysninger om, at medarbejdere hos minkpelseriet får en løn, der ligger langt under overenskomsten. Nu vil vi sikre, at medarbejderne får løn efter overenskomsten og ordentlige arbejdsvilkår hos arbejdsgiveren, siger faglig sekretær Karsten Mølgård Sørensen fra 3F Mariagerfjord.

Danpels og Volbæk Minkfarm er ikke på nuværende tidspunkt medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A. Ejer af Volbæk Minkfarm Franz Struntze oplyser, at han er i dialog med arbejdsgiverne i GLS-A omkring 3F's krav om overenskomst.

- Vi ved ikke, hvad vej det går. Det kan blive godt og skidt. Vi har endnu ikke et resultat, siger Franz Struntze til Fagbladet 3F.

/ritzau/