LIGE NU:

Minkskind stiger 6 pct.

Interessen for danske minkskind sætter nye rekorder. Da juni-auktionen hos Kopenhagen Fur sluttede mandag, var der solgt skind for næsten tre milliarder kroner - helt nøjagtigt - 2.986.084.069 kroner.

Gennemsnitsprisen på et skind steg med seks procent. Det skriver

NORDJYSKE Stiftstidende.

Det er især et fortsat boom i efterspørgslen fra Kina, men også fra andre dele af verden, der kommer til udtryk i auktionshuset i København, hvor 800 opkøbere har budt hinanden op i nye højder de seneste dage.

Formand for Danske Pelsdyravlerforening, Tage Pedersen, Hedensted, tør ikke tro på, at træerne gror ind i himlen.

- Men det går jo fantastisk. Det er et eventyr i øjeblikket. Jeg kan opfordre mine medlemmer til at holde benene på jorden, siger han.

- Hvis alle verdens pelsdyravlere opførte sig fornuftigt, holdt man sig i skindet og lod være at friste sig til større produktion.

Men selvfølgelig går det ikke sådan. Produktionen stiger voldsomt i øjeblikket, syv-otte procent i Danmark, men endnu mere ude i verden, hvor begrænsningerne er færre, oplyser han.

Han klager dog ikke over forholdene i Danmark.

- Kommunerne har faktisk fået en meget fornuftig og hurtig sagsbehandling.

Og nu kan pelsdyrerhvervet også bidrage til den vækst, som regeringen efterspørger. Syv-otte procent af 6000 direkte beskæftigede i pelsdyrproduktionen plus afsmitning på følgeerhvervene og byggeriet er da værd at tælle med, siger han til NORDJYSKE Stiftstidende.