00:46

1 af 2

Misbrugssag: Nu udtaler kommunen sig

For første gang udtaler Frederikshavn Kommune sig nu i den uhyggelige misbrugssag, der begynder ved Retten i Hjørring på mandag.

Sagen, hvor en stedfar og mor fra Skagen i månedsvis arrangerede seksuelt misbrug af den 9-årige datter, begynder ved Retten i Hjørring på mandag.

Den konstituerede formand for Børne- og Ungeudvalget i Frederikshavn Kommune Pia Karlsen udtaler i dag til TV2/Nord, at kommunen har handlet helt efter bogen.

Kommunen har haft kendskab til familien og pigen, men har på intet tidspunkt kendt til forhold af seksuel karakter i familien. Det kom først frem, efter pigen blev anbragt uden for hjemmet. Her blev det meldt til politiet.

- Nu sørger vi for, at pigen får alt den hjælp og tryghed, vi kan give, siger Pia Karlsen og understreger, at alle har en pligt og ret til at holde øje med sager som disse.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod pigens 53-årig mor og hendes 52-årige samlever for voldtægt samt for at have tilladt, at andre mænd misbrugte pigen. Misbruget fandt sted fra januar til oktober sidste år.

Stedfaren og moderen til den 9-årige pige nægter sig skyldige i sagen. Retssagen mod dem begynder mandag og er sat til at vare fire dage.