Seneste nyt:

Misbrugte ældres dankort

To rumænske statsborgere listede sig ind hos ældre i blandt andet Nibe og Mou, hvor de stjal beboernes kreditkort.

To rumænske statsborgere blev tirsdag i Retten i Aalborg idømt syv måneders ubetinget fængsel og udvist af Danmark for at have stjålet og misbrugt ældre borgeres dankort blandt andet i Nibe og Mou.

De dømte, en 22-årig mand og en 31-årig kvinde, havde bopæl i Randers, men de kriminelle gerninger blev begået flere steder i Jylland, hvor de gik målrettet efter ældre mænd og kvinder. 

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I retten blev de dømt for i fire tilfælde i februar og marts i år at have listet sig ind i ældres hjem i Skive, Brørup, Nibe og Mou, hvor de stjal beboernes kreditkort. Efterfølgende hævede de kontanter og købte varer i forskellige butikker. Samlet set nåede de at misbruge de ældres kort for 70.000 kroner, indtil de den 4. marts blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet. 

Særlig Efterforskning Vest bag opklaring

Det var Særlig Efterforskning Vest, der efterforsker mod omrejsende kriminelle, som stod for anholdelsen. Politienheden havde i en måneds tid været på sagen med de stjålne dankort, da de i begyndelsen af marts slog til mod de to rumænere. 

Ud over tyverierne og databedragerierne ved at misbruge kortene blev kvinden og manden også dømt for flere forsøg på at hæve penge og købe varer, hvilket dog mislykkedes, da kortene blev afvist. Udvisningen af Danmark, som de begge blev idømt, gælder i seks år. 

Både kvinde og mand nægtede forholdene - de modtog dommen uden at anke. 

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

def_thumb,50_percent

play Skoleleder: - Næsten alle er i isolation

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

60_percent

play Hobro gled i sneen mod topholdet Helsingør

Til forsiden

Til forsiden