LIGE NU:

Mobiltelefoner, barnesæder og fiskekuttere: Dét glemmer nordjyderne

Vi nordjyder har glemt de utroligste ting i året der snart er gået lige fra de mindste ting som en fingerring - til en fiskekutter i Hirtshals.

I Aalborg Lufthavn strander hvert år cirka 3000 genstande, som passagererne glemmer på vej til eller fra Aalborg. De glemte ting bliver opbevaret i mindst 14 dage, inden de ryger videre til politiets hittegods. Der er næsten ingen grænser for, hvad de rejsende kan miste på vejen.

-  Mobiltelefoner, computere, og briller ser vi mange af, men her er også et barnesæde, en taske med bleer... heldigvis ubrugte, siger Søren Bjerg, sikkerhedschef i Aalborg Lufthavn. 

Cirka hver 14. dag sender lufthavnen en fyldt sæk med hittegods til politiet, hvor tingene bliver sorteret. 

- Vi forsøger at finde ejerne af mobiltelefoner via teleselskaberne, men ellers opbevarer vi værdifuldt hittegods i tre måneder, hvor ejerne kan komme og hente det. Vi har adskillige vielsesringe liggende og faktisk også tegnebøger, hvor der stadig er penge i. Nordjyderne er ærlige, siger Dorthe Nørgaard, leder af Nordjyllands Politis Servicecenter. 

Hittegodskontoret i Aalborg har set det meste, men på Hirtshals Havn tager de nu prisen for glemte genstande i 2017. Lige efterlyser de ejerne til tre både, som er efterladt på en bedding på havnen.

- Hvis ikke skibene er fjernet inden nytår, bliver de hugget op og solgt til skrot. Vi har annonceret efter ejerne, men uden held, siger Jens Kirketerp Jensen, direktør i Hirtshals Havn.

Man kan da ikke glemme et skib?

- Spørgsmålet er jo, om man har lyst til at vedkende sig ejerskabet, hvis det betyder, at man får en regning at få dem fjernet, siger Jens Kirketerp Jensen.