Ved Retten i Aalborg vidnede moderen til tre børn mod sin eksmand, som er tiltalt for voldtægt og vold mod børnene. Foto: TV2/Nord

Moderen vidnede mod eksmand

I sagen, hvor en 57-årig mand er tiltalt for misbrug og vold mod tre børn, gav mandens ekskone fredag sin forklaring.

I misbrugssagen fra Vesthimmerland, hvor en 57-årig mand er tiltalt for igennem en årrække at misbrugt sin steddatter seksuelt og desuden har udsat hende og to andre børn for vold, har moren netop afsluttet sin forklaringen. Moren var gift med den 57-årige, og har et af børnene sammen med ham.

Moren forklarede, at hun set i bakspejlet har oplevet mange ting, der tydede på misbruget, men at hun dengang ikke kunne se det.

Hun forklarer, hvordan den 57-årige eksmand manipulerede med hende og fik hende til at tro på, at de ting, han sagde, var de rigtige. Hun beskriver ham som voldelig overfor børnene, og at hun selv var bange for han. Ofte så hun at den 57-årlige gav hendes børn hårde lussinger og røvfuld. Hun husker, at hun flere gange har måttet dække deres blå mærker med bruncreme.

Hun fortæller retten om en af episoderne:

- Min søn, der dengang var 5 år, var bundet med snor til en stol, og så skulle jeg sige et ord, og hver gang jeg ikke kunne sige ordet, så slog han (den 57-årige, red.) min søn, siger moderen.

Moderen gætter på, at sønnen den dag fik 20 lussinger og slag. Den dengang 5-årlige dreng faldt til sidst sammen i stolen. Herefter blev han slået med en trækæp, imens han lå på gulvet.

- Jeg har brugt de sidste 11 år på at glemme det ord, jeg skulle sige den dag, men de handede om at jeg skulle sige at han var en grim dreng. Det var forfærdeligt. I dag ville jeg have taget mit barn og løbet, men det kunne jeg ikke dengang, forklarer moderen.

Moderen har igennem alle årene været bange for, at den 57-årige ville slå børnene ihjel.

Fredag er retsdag nummer tre ud af fem. Den 57-årige nægter sig skyldig.

Der falder dom næste fredag.