LIGE NU:

Modstand mod planer om skovsalg

Vesthimmerlands Kommune planlægger at sælge Uhrehøj Plantage for skaffe penge til den slukne kommunekasse. Beboerne omkring skoven er utilfredse. De vil beholde plantagen på offentlige hænder.

Carsten Nielsen og Lis Fogh flyttede fra Randers til egnen ved uhrehøj plantage for 5 år siden. De kom til det vestlige himmerland for at nyde naturen. De frygter et privat ejerskab af plantagen vil forhindre offentlig adgang.

- Vi har boet steder, hvor adgangen til de private skove næsten blev beskyttet af folk med geværer, siger Carsten Nielsen

Parret bruger skoven som rekreativt område og til daglig rideture.

- Hvis ikke jeg kan ride i skoven og dyrke min interesse for distanceridning, så kan jeg ikke dyrke min fritidsinteresse og må flytte, siger Lis Fogh.

Brugerne af Uhrehøj plantage bliver støttet i ønsket om at fastholde plantagen på kommunale hænder af et mindretal i byrådet, bestående af de radikale, SF og flere socialdemokrater.

- Det er en meget dårlig idé at sælge Uhrehøje Plantage. Jeg synes man skal beholde den så borgeren kan bruge den til som rekreativt område og til deres fritidsinteresser, siger Martin Glerup (Soc.dem.), byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune.

Flertallet i byrådet bestående af de konservative og venstre har forlængst besluttet at skille sig af medkommunale arealer og bygninger, som den ikke har brug for.

- Jeg synes ikke kommune skal drive en skov, nøjagtig som vi heller ikke skal være udlejningsvirksomhed, siger Jens Lauritzen (Venstre), borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Vesthimmerlands Kommune forventer at et salg af de 196 hektar skov kan indbringe mere end 20 millioner kroner. Kritikerne er bange for at millionerne fra et skovsalg bare skal bruges til at dække underskuddet på den daglige drift. Men det er ikke borgmesterens plan.

- Hvis vi vælger at sælge skoven, så skal penge bruge til anlæg. Foreksempel til renovering af Farsø Skole, siger Jens Lauritzen.

Trods flertallets ønske om at bruge skovmillioner til skolerenoveringer, mener Lis Fogh og Carsten Nielsen ikke det kan opveje det tab man vil få, hvis der bliver begrænsninger på adgangen til skoven ved et salg.

- Det er svært at komme i skoven uden at der foregår et eller andet og det vil være et stort tab for borgerne i kommunen, hvis det mistes ved at sælge Uhrehøje Plantage, siger Carsten Nielsen.