LIGE NU:

Moesgaard: - Vi svigter ledelsen!

Sygehus Himmerlands fortælling om underkapacitet og manglende speciallæger kan ikke siddes overhørig, mener regionsrådsmedlem.

- Vi er nødt til at agere på at ledelsen nu fortæller de her ting. Vi skal have set akutmodtagelsen efter i sømmene nu!

Sådan lyder det fra regionsrådsmedlem Kirsten Moesgaard (K), der sammen med sine partifæller Vibeke Gamst og Per Larsen torsdag sendte en pressemeddelelse ud, hvor de kræver at akutmodtagelsen på Sygehus Himmerland i Hobro lukkes i sin nuværende form, fordi den er underbemandet og drives af vikarer og lægestuderende.

- Hvis ikke man overhovedet er lydhør overfor sådan et nødråb, så står vi som politikere med håret i postkassen, fortsætter regionsrådsmedlemmet, der foreslår at tage trykket af akutmodtagelsen i Hobro ved at fordele de 6000 patienter, der årligt behandles, mellem Hobro og Farsø sygehuse og så akutmodtagelsen på Aalborg Universitetshospital, der bør tage sig af de mest akutte patienter.

- Der er nogen der vil lave det her til en krig mellem de to sygehuse i Hobro og Farsø (tilsammen Sygehus Himmerland red.), men det her rækker langt ud over det.

- Nu tager jeg ledelsen i forsvar, for de har med helt klare ord sagt at der er et problem, og det kan vi ikke sidde og høre på, uden at gøre noget, siger Kirsten Moesgaard.

På den lange bane foreslår Moesgaard at afvikle Sygehus Himmerland som begreb og slå Hobro og Farsø Sygehuse sammen med Aalborg Universitetshospital.

På det punkt bakkes hun op af regionsrådsmedlem Ninni Lodahl Gjesseing fra Radikale Venstre

- Den opgave regionen tiltænkte AMA'en (det akutte modtage afsnit red.) i Hobro med at modtage ambulancekørsler med udrykning, må man ikke for Sundhedsstyrelsen og det skaber rekrutteringsproblemet. Læger vil hellere være et af de tre andre steder i regionen hvor man tager imod de mest alvorlige ambulancekørsler, siger hun.

- Slår man Sygehus Himmerland sammen med Aalborg Universitetshospital vil man løse rekrutteringsproblemet og så må det være Aalborg Universitetshospitals ansvar at løse spørgsmålet om bemanding. Det her handler også om at lave en langsigtet løsning frem for en hovsa-løsning.

Den store strukturændring sker dog ikke henover natten og Kirsten Moesgaard ønsker altså at fordelingen af akutmodtagelsen i Hobros kapacitet hurtigst muligt fordeles mellem Aalborg, Farsø og Hobro.