LIGE NU:

Mogens Jensen dropper ide om avlsdyr

Fødevareministeren konstaterer, at minkavlerne selv kalder ideen, om at lade 56.000 avlsdyr overleve, for urealistisk.

Det var ikke et forslag fra regeringen, da miljø- og fødevareminister Mogens Jensen tirsdag på TV Midtvest og onsdag under et samråd i Folketinget nævnte muligheden for, at lade 56.000 mink overleve den igangværende masse-aflivning. Det har han fortalt lige over middag torsdag ved et improviseret pressemøde på Christiansborg:

- Det er jo fremgået af nogle medier, at det skulle være et forslag fra regeringen, at man kunne bevare 56.000 avlsdyr, og det er ikke rigtigt, siger Mogens Jensen.

Der er altså tale om, at regeringen på forespørgsel har undersøgt muligheden for at lade et antal avlsdyr overleve og selvom sundhedsmyndighederne har givet grønt lys, er forslaget blevet skudt ned fra stort set alle sider, da de 56.000 avlsdyr, der har været talt om, først ville kunne have den danske minkbranche tilbage i niveau, med hvad vi har haft, om mindst 10 år.

- Jeg konstaterer nu, at minkavlerne selv siger, at det her er urealistisk, og det har regeringen nu taget til sig, så vi synes heller ikke, at det nu er realistisk at gå den vej. Så jeg opfatter det som en idé, der er lukket siger fødevareministeren.