LIGE NU:

Møllegården søger om en godkendelse

Det private botilbud Møllegården, der tilbyder socialpædagogiske botilbud i og omkring Hjørring, har søgt Hjørring Kommune om godkendelse af et af botilbuddene.

Det drejer sig om Mølgård-Vrå, hvor der for tiden bor 10-12 beboere.

Bag det private botilbud Møllegården står ægteparret Pia og Hakon Tvergaard. De har gennem de seneste ti år tilbudt socialpædagogiske bosteder til borgere fra flere steder i landet. Blandt andet såkaldte enkelt mands projekter. Projekter som i dag ikke kræver nogen former for godkendelse.

Men en enkelt af ægteparrets ejendomme Mølgård-Vrå er altså i øjeblikket igennem en godkendelsesproces hos Hjørring Kommune. En proces som ifølge Hjørring Kommune tager op mod et halvt år, og som blandt andet betyder, at Hjørring Kommune går ind og vurderer indholdet af botilbuddet på samme måde som når man kigger på, hvilke faglige kvalifikationer personalet kan tilbyde.

Ifølge Hakon Tvergaard kan Møllegården ikke få godkendt de øvrige botilbud, da de er enkeltmands projekter, tilbud for borgere der ønsker at bo enkeltvis og modtage socialpædagogiske tilbud på den måde.

Der findes da heller ingen krav om godkendelse for at drive botilbud på den måde.

Men Møllegården kunne søge om at få godkendt disse steder, hvis Møllegården administrativt ændrede nogle ting, sådan at de lejemål, der er i de fire øvrige boliger, Møllegården står for, blev slået sammen.

- Det er ikke en simpel proces, men det er rigtigt at det måske ville kunne lade sig gøre. Det er vi ikke interesseret i lige nu, dels fordi det er en lang proces at søge om at blive godkendt og dels fordi det betyder en masse papirarbejde, siger Hakon Tvergaard, som understreger, at han har et godt samarbejde med Hjørring Kommune.

- Vi overholder alle love og regler, der er intet i den her tragiske sag om den 28-årige mand i Vrå, der kunne være gjort anderledes, understreger Hakon Tvergaard.

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden