LIGE NU:

Montana på Utzon

Bag alle værker er der en skitse. Også bag Montana-reoler. Designeren Peter Lassen og kunstneren Marco Evaristti udstillede skitserne bag de kendte reoler på Utzon Center.

Alle kender Montana-reolerne. Men hvilke tanker er gået forud? Kunstneren Marco Evaristti har fået lov til at rodde i designeren Peter Lassens skuffer, og har fundet skitser og tegninger.

- De kommer jo dels fra hverdagen og dels fordi jeg er inspireret af det, der sker omkring mig her og nu, siger designer og grundlægger af Montana, Peter Lassen, til TV2Nord.

De kan virke som et umage par. Marco Evaristti har blandt andet udstillet guldfisk i blendere.

- Vi mødes meget præcist i, at vi begge to gør oprør. For Montana gør oprør mod det, der var reolen i 1980, da jeg begyndte på Montana, siger Peter Lassen til TV2/Nord.

Både kunstværker og designerreoler er baseret på en idé. Derfor må designeren vide, hvordan man får en god en af slagsen.

- Hvis jeg kendte svaret på det, så ville jeg skrive en ganske kort bog. Så ville jeg få endnu flere midler til Montana eller mine andre projekter, siger Peter Lassen til TV2/Nord.