Mor: Mou Skole dysser misbrugssag ned

To piger blev ifølge anklagemyndigheden seksuelt misbrugt i 2009 på deres skole i Mou i Nordjylland. Sagen kommer for retten på torsdag. Men Mou Skole er bestemt ikke interesseret i omtale, mener moren til en af de to piger.

En ny misbrugssag fra Mou kommer næste torsdag for retten i Aalborg. Sagen omhandler to piger, der ifølge anklageskriftet, blev udsat for gentagne seksuelle overgreb på deres skole i Mou ved Storvorde nær Aalborg i 2009. Pigerne var dengang henholdsvis otte og ni år, og overgrebene blev angiveligt begået af 15-årig dreng, der gik i 8. klasse på samme skole.

Af anklageskriftet, som TV2/Nord har fået aktindsigt i, fremgår det, at der tale om gentagne seksuelle overgreb herunder samleje, som har fundet sted på Mou Skole i en periode på cirka tre måneder.

Birgitte Larsen, der er mor til en af de to piger, står i dag frem og retter en kritik imod Mou Skole. Hun mener, at skolen ikke har taget pigerne seriøst, og at skolen har svigtet sit ansvar.

- Jeg føler at det vigtigste for skolen i den her sag, det har været at dysse det hele ned. Der blev sagt direkte i en telefonsamtale med skolelederen, at det var op til os forældre, om sagen skulle politianmeldes, men vi skulle huske at tænke på, at Mou lige havde været på landkortet i forbindelse med en anden træls sag, fortæller Birgitte Larsen om samtalen.

Birgitte Larsen mener derfor, at skolen bevidst har modarbejdet en politianmeldelse af den dengang 15-årige dreng. Skolelederen fra Mou Skole indsendte den lovpligtige underretning til Aalborg kommune, men gik ikke videre til politiet i samme åndedrag. Derimod fik drengen lov til at fortætte på skolen, indtil Birgitte Larsen brød ind.

Det er i dag to år siden, og på torsdag skal byretten i Aalborg behandle sagen. Birgitte Larsen føler sig stadig svigtet af Skolen.

- Alle overgrebene er sket på skolens område, i skoletiden, og det er alt sammen på skolen, og så mener jeg også at det må være skolens ansvar også at lave en politianmeldelse på det, siger Birgitte Larsen til TV2/Nord.

Hverken skolelederen fra Mou Skole, Skolechef Lone Vestergaard fra Aalborg kommune eller Skole- og Kulturrådmand Anne-Dorte Krog (SF) ville i dag interviewes om sagen. Dog siger de alle tre til TV2/Nord, at de faste procedurer er fulgt.

Birgitte Larsen mener stadig, at Mou Skole har svigtet.

- Jeg sender mine børn i skole hver dag, ligesom rigtig mange andre danskere gør, med en forvisning om, at de bliver passet på, imens de er i skole, og så har jeg en ide om, at jeg behøves jo ikke stå deroppe og holde øje med dem, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland