Foto: TV2/Nord

Morsø-skole på kant med loven

Dueholmskolen i Morsø Kommune bevæger sig på kanten af folkeskoleloven, når de opdeler de ældste elever efter deres faglige niveau.

Skolen tester eleverne i 7. og 8. klasse for at fastlægge, hvilket niveau eleverne befinder sig på. Ud fra disse tests bliver eleverne delt ind på tre forskellige hold skoleåret efter. Det skriver magasinet Danske Kommuner.

Den handling er på kant med folkeskoleloven, som siger, at det ikke er tilladt at inddele elever i hold for et helt skoleår af gangen. Viceskoleleder Claus Bo Staudt Hansen erkender, at det bringer skolen på kant med loven, men pointerer, at eleverne kan skifte hold undervejs i skoleåret.

- Efterhånden er spredningen i folkeskolen jo blevet så stor, fordi vi i den hellige inklusions navn skal favne alle i en normal klasse. Vi skal undervise eleverne på det niveau, de er, og det gør vi på denne måde, siger viceskolelederen til Danske Kommuner.

Den nordjyske uddannelsespolitiske ordfører for SF, Pernille Vigsø Bagge, forklarer overfor Danske Kommuner, at hun finder holddelingen uheldig:

- I de lande, hvor man har et niveaudelt skolesystem, er en stærk polarisering, der indebærer at de dårlige elever klarer sig dårligere og at de bedre ikke bliver bedre.