LIGE NU:

Morten Karl suveræn

Morten Karl, Svenstrup, gjorde rent bord med sejre i samtlige årets fem DM-rallyer, da han lørdag aften sammen med sin co-driver Niels Jørgen Iversen, Løgstrup, kørte over målrampen som vinder af sæsonens sidste løb, BMC Rally, der blev afviklet i Brammin

Ingen af konkurrenterne var for alvor i stand til at true parret, der allerede ved den forrige DM-afdeling sikrede sig det generelle Danmarksmesterskab. Kun uheld og mekanisk defekt syntes at kunne forhindre dem i at tage sejren i det 375 km lange rally, og det var netop, hvad der var ved at være optræk til.

Midt under løbet opstod der problemer med bilen, hvor motoren ikke fungerede helt som den skulle. Den begyndte at tabe vand, og ved alle efterfølgende servicepauser sørgede Morten Karls mekanikere for at holde bilen kørende ved at efterfylde med vand, og det lykkedes da også mandskabet at komme i mål og vinde med 1 minut og 22 sekunders forspring.

Var Morten Karl/Niels Jørgen Iversen suveræne forrest i feltet, var der til gengæld tæt kamp blandt forfølgere, hvor hele fire hold var med i kampen om den næstbedste placering.

Da den 12. af de i alt 14 hastighedsprøver i BMC Rally var kørt, var det bare sekunder, der adskilte Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Kjellerup, på femtepladsen fra Max Christensen/Michael Kanstrup, Svenstrup/Aalborg på andenpladsen. Imellem sig havde de to mandskaber Michael Pedersen/Claus Amstrup, Vejle/Egtved, og Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen, Rødkærsbro/Kjellerup, og de to par begyndte nu at sætte tempoet op.

På den tolvte hastighedsprøve gik Michael Pedersen/Claus Amstrup og Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen begge forbi Max Christensen/Michael Kanstrup, men ingen af holdene var tilfredse med bare at lægge nordjyderne bag sig. De havde også deres interne opgør, som spidsede til i takt med, at det blev mørkere og mørkere i det vestjyske.

Før starten på næstsidste hastighedsprøve var det 3,5 sekunder, der adskilte de to. Da de kørte ud til sidste hastighedsprøve, var afstanden skrumpet ind til 2,8 sekunder, men selv om Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen pressede deres bil maksimalt, manglede de sølle et sekund i at frarøve Michael Pedersen/Claus Amstrup den sammenlagte andenplads.

I kampen om det generelle Danmarksmesterskab i rally var Morten Karl/Niels Jørgen Iversen sikre på guldmedaljen, mens Christian Jensen/Søren Tøndborg havde et så solidt forspring til Max Christensen/Michael Kanstrup, at de trods defensiv kørsel og en slutplacering som nummer fem scorede så mange points, at sølvet kom i hus.

Resultatet af BMC Rally

1. Morten Karl/Niels Jørgen Iversen, Svenstrup/Løgstrup
Mitsubishi Lancer Evo 8 - 1.05.10,472

2. Michael Pedersen/Claus Amstrup, Vejle/Egtved
Mitsubishi Lancer Evo 9 - 1.06.32,237

3. Karl Åge Jensen/Freddy Pedersen Rødkærsbro/Kjellerup
Subaru Impreza WRX - 1.06.33,259

4. Max Christensen/Michael Kanstrup Svenstrup/Aalborg
Subaru Impreza WRX - 1.06.40,143

Foreløbig slutstilling i det generelle Danmarksmesterskab i rally

1. Morten Karl/Niels Jørgen Iversen Svenstrup/Løgstrup
Mitsubishi Lancer Evo 8 - 100 p.

2. Christian Jensen/Søren Tøndborg Ans/Kjellerup
Subaru Impreza WRX - 59 p.

3. Max Christensen/Michael Kanstrup Svenstrup/Aalborg
Subaru Impreza WRX - 49 p.

4. Ib Kragh/Karsten Isaksen Juelsminde/Egtved
Renault Clio Super 1600 - 42 p.

Se højdepunkter fra løbet søndag aften i sporten på TV2/NORD.

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

020321 Onlinehandel boomer

play Midt i coronakrise: Omsætning i Løkken-firma stukket helt af

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Til forsiden

Til forsiden