08:27

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

- Motion gør skolegangen nemmere

På Mariagerfjord Idrætsskole i Onsild har man stor succes med at få idræt, leg og bevægelse ind i undervisningen.

Fredag er det traditionen tro skolernes motionsdag - et af verdens største motionsevents med over 700.000 deltagere hvert år. Og noget kunne tyde på, at motionen er tiltrængt for de danske skoleelever.

Undersøgelser peger nemlig på, at danske børn generelt er kommet i dårligere form i løbet af de seneste 25 år. Men på Mariagerfjord Idrætsskole i Onsild gør man alt for at inddrage motion i skolegangen.

Skolen er en privatsskole som blev grundlagt for to år siden med det formål at integrere bevægelse i undervisningen. Hver dag har eleverne på skolen en times motion i alt lige fra almindelig idræt til leg og bevægelse.

- Vi har grundlagt skolen ud fra den overbevisning, at vi tror på bevægelse er med til at fremme den boglige indlæring, så motion er en vigtig del af vores hverdag, siger fungerende skoleder på Mariagerfjord Idrætsskole, Paw Kristensen.

Idræt er et af de obligatoriske fag, der har været en del af skoleskemaet lige siden 1814, men på Mariagerfjord Idrætsskole er motionen integreret hver eneste dag, og det nyder eleverne.

- Man kan mærke, at det er meget nemmere at sidde stille, når man har bevæget sig. Så jeg synes, at motionen gør skolegangen nemmere, siger Mille Frandsen, 2. klasse på Mariagerfjord Idrætsskole.

- Det er dejligt. Man får virkelig brugt noget krudt. Så bliver det også nemmere at sidde stille i timerne, siger Mathias Rasmussen, der går i 6. klasse på Mariagerfjord Idrætsskole.

Udover de daglige timers motion på idrætsanlægget, i skolegården og mellem dobbeltlektionerne i klasselokalerne er skolen også blevet DGI-profilskole, hvilket betyder at idræt, leg og bevægelse er en naturlig del af elevernes hverdag.

- Vi mærker en stor forskel på eleverne. De har nemmere ved at lære, når de dyrker motion. Det er både i tysk og matematik at indlæringen bliver bedre, siger Torben Knudsen, der er lærer på Mariagerfjord Idrætsskole.

Fredag er der så skolernes motionsdag inden efterårsferien. Det er 32. gang, at elever skal gå, cykle, løbe eller svømme inden ferien venter.