Et villakvarter var plaget af flere påsatte brande i efteråret 2011. Foto: Per Frank Paulsen

Mulig brandstifter for retten

Et villakvarter i Brønderslev blev for lidt over et år siden hærget af flere påsatte brande - i dag skal den mulige brandstifter for retten.

I efteråret 2011 var et villakvarter i Brønderslev udsat for flere påsatte brande. Værst gik det ud over boligblokkene omkring Rasmus Rask Vej, hvor der var mindst fire påsatte brande. I dag er sagen for Retten i Hjørring, hvor en mand er tiltalt for to af brandene.

Manden er tiltalt for at have startet en brand d. 6. september 2011 i et kælderrum under boligblok på Rasmus Raskvej 4. Her skete der omfattende skader på ejendommen for knap 240.000 kroner.

Manden er også tiltalt for at have startet en anden brand, nemlig den 7. oktober 2011. Denne gang gik det ud over en boligblok nær Rasmus Rask Vej. Der blev sat ild til nogle ting i et kælderrum under ejendommen i Knudsgade 89. Her skete der skader for knap 55.000 kroner.

Manden er kun tiltalt for de to brande, og ikke de andre påsatte brande i Brønderslev, da man kun havde beviser til at tiltale ham for to.

Hvis manden kendes skyldig, skal han sandsynligvis mentalundersøges.

Sagen starter klokken 09 i Retten i Hjørring.