LIGE NU:

Mulig hjælp til vejudvidelse i Skagen

På et møde i Folketingets Transportudvalg diskuterede Frederikshavn Kommune, Skagen Erhvervsforening og FF Skagen AS i dag muligheden for en vejudvidelse mellem Skagen og Aalbæk.

Skagens erhvervsliv lider under, at vejen mellem Skagen og Aalbæk er for gammel og slidt, og så er cyklisternes trafiksikkerhed også i fare. Det mener i hvert fald Frederikshavn Kommune, Skagen Erhvervsforening og FF Skagen AS.

Derfor havde de i dag foretræde for Folketingets Transportudvalg for at samle opbakning til en udvidelse af vejen. Helt bestemt ønsker de en 2+1 vej, hvor vejen skiftevis har henholdsvis to og et spor. En nyere vej ville ifølge dem også hjælpe på trafiksikkerheden for cyklisterne.

Og der er muligvis håb. I hvert fald så kunne Enhedslisten godt finde på at støtte forslaget. Det fortæller deres medlem af Transportudvalget Henning Hyllested.

- Det slog mig at den cykelsti, der er etableret i forbindelse med noget af vejen, ikke er ført hele vejen igennem til Skagen. Den munder ud på vejen 6 kilometer før Skagen. Det anser jeg for helt håbløst, siger Henning Hyllested, der er klar til at arbejde videre med forslaget.

Selvom mødet med transportudvalget i dag ikke udmøntede sig i en ny vej til Skagen, så føler formand for FF Skagen AS, Jens Borup, alligevel, at mødet vækkede politikerne.

- De var flinke og høflige, og de lyttede til vores forslag. Jeg tror, at vi fik sat nogle tanker i gang med vores forslag.