Foto: Iben Hedemann (arkiv)

Mulig voldtægtsmand satte ild på arrest

44-årig mand fra Hjørring indlagt med røgforgiftning efter at have sat ild på Frederikshavn Arrest. Varetægtsfængslet i to uger for voldtægt i Skagen.

Det gik tilsyneladende helt galt, da en gruppe skolelærere fra Hjørring i denne uge var på kursus på Color Hotel i Skagen. Natten til lørdag forsøgte en 44-årig mand nemlig ifølge anmeldelsen at voldtage en 38-årig kollega.

Den 44-årige brød ifølge kvinden ind på hendes værelse, hvor han slog hende med knytnæver fem-ti gange og tog kvælertag på hende, så hun kortvarigt mistede bevidstheden. Derefter forsøgte han at voldtage hende, men måtte ifølge politiets foreløbige oplysninger opgive på grund af fuldskab.

Kvinden slap væk tidligt om morgenen og manden blev anholdt på hotellet kl. 9.40 i går, fredag, og anbragt i Frederikshavn Arrest, mens han ventede på grundlovsforhør lørdag morgen.

På uforklarlig vis lykkedes det ham at få sat ild på det besøgsrum i arresten, hvor han var anbragt på grund af overbelægning, kl. 1.24 natten til lørdag, så han med ambulance måtte overføres til Aalborg Sygehus med røgforgiftning. Det skal nu undersøges, hvordan det kunne lade sig gøre at sætte ild på cellen, men politiet har i første omgang hverken fundet ligther eller tændstikker.

Efterfølgende er den 44-årige mand varetægtsfængslet for 14 dage in absentia.

Hverken kvinden eller manden er i livsfare.