Seneste nyt

fra Nordjylland

Museumsdirektør personlige sejr: - Jeg har brugt 16 år af mit liv på det her

Han er stadig helt ør af nyheden, da TV2 Nord fanger museumsdirektør for Nordjyske Museer, Lars Christian Nørbach, på telefonen søndag eftermiddag.

- Det er utroligt, jeg vil nærmest sige lykkeligt. Jeg har arbejdet i 16 år for det her, så det er helt fantastisk, lyder det fra en skrattende forbindelse fra byen Riyadh i Saudi Arabien.

Nyheden, der nærmest har blæst den erfarne inspektør bagover, er optagelsen af to nordjyske ringborge på UNESCOs Verdensarvsliste.

Vikingeborgen Fyrkat ved Hobro og Aggersborg ved Aggersund er sammen med Trelleborg ved Slagelse, Borgring ved Køge og Nonnebakken i Odense blevet en del af den prestigefyldte liste.

- Det var meget overvældende, at der pludselig var så mange museumskolleger fra Iran, Tyskland, Litauen og så videre, der sagde tillykke, fortæller Lars Christian Nørbach under en time efter, udnævnelsen blev gjort officiel.

quote Det er utroligt, jeg vil nærmest sige lykkeligt

Lars Christian Nørbach, museumsdirektør

Dobbelt så mange besøgende

Når to nordjyske turistattraktioner træder ind i så fint et selskab, så kaster det gevinster af sig, fortæller museumsdirektøren.

- Vi ved, at der kommer ekstra publikummer, for der er jo nogle, der rejser rundt efter de her verdensarvssteder, og dem glæder vi os til at tage imod. Man regner med en fordobling af publikumsantallet, fortæller han.

Pladsen på listen kommer også til at styrke sammenholdet og samarbejdet mellem de museer, som står for de i alt fem ringborge.

- Der er samarbejdet om både formidling og forskning, og det har vi allerede startet op, lyder det fra Lars Christian Nørbach.

Har man lyst til at fejre Fyrkat og Aggersborgs placeringer på UNESCOs Verdensarvsliste, er man velkommen 30. september klokken 12-14, hvor der vil være festlige indslag og taler.