Musikalsk lastbil kom i kløerne på politiet

Omfanget og alvorligheden af fejlene i nordjysk kontrol, ærgrer politikommissær.

Fra 28. til 30. marts var Tungvognscenter Nord på kontrol i det nordjyske. Her blev 46 køretøjer testet, og langt fra alle levede op til de forventede standarder.

Det fastslår Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

quote Det er så ærgerligt, at vi kan gå ud og lave de her kontroller og finde så mange graverende fejl på bremsesystemerne.

Claus Kjær-Pedersen, politikomissær

Ud over bremsefejl blev der blandt andet fundet en lidt for kreativt opbygget lastbil og en masse både mindre samt yderst graverende fejl på de tunge køretøjer.

Nordjyllands Politi havde bremserullefeltet med på kontrollen, da de besøgte Aalestrup, Aars og Hjallerup.

Lastbil vækker opsigt

Kontrollen omfattede 22 lastbiler. En lastbil blev indkaldt til kontrolsyn på grund af bremsefejl. Ni andre lastbiler skal igennem samme tur på grund af fejl som; for meget fjernlys, løse ladbolte og lygtefejl.

Særligt en lastbil skilte sig ud. Den var forsynet med intet mindre end 12 fjernlyslygter, hvoraf de seks kunne lyse på samme tid. Lastbilen havde desuden fået monteret et flertonet fanfarehorn, der efter førerens oplysninger kunne afspille 38 forskellige melodier. Lastbilen var tilmed forsynet med et porcelænsrat og en nedbygget sædekonsol, der ikke var godkendt til bilen.

Kontrollen omfattede også 12 sættevogne, som vejer mere end 3500 kilo. Her var resultatet meget nedslående. Én fik afmonteret nummerpladen, fordi bremserne praktisk talt ikke virkede i venstre side.

- Til fare for sig selv og andre

Desuden blev fem andre sættevogne indkaldt til kontrolsyn grundet skævbremsning, defekte luftbælge, defekt sideafskærmning og manglede bremsepræstation

- Det er så ærgerligt, at vi kan gå ud og lave de her kontroller og finde så mange graverende fejl på bremsesystemerne. De her tunge køretøjer er sværvægterne ude i trafikken, og det er klart, at de er umådeligt meget til fare for både sig selv og andre, hvis bremserne svigter, siger politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der leder Tungvognscenter Nord (TCN).

To traktorpåhængsvogne blev også standset. Hos begge virkede bremserne stort set ikke og derfor fik påhængsvognene afmonteret deres nummerplader. Den ene var dog ikke registreret, og af den grund står føreren til at få frakendt sit kørekort.

To busser levede ej heller op til politiets krav på grund af fejl på ABS-systemet, brændstofspild og motorfejl. Begge busser havde heller ingen ildslukkere.
Seneste nyt

fra Nordjylland