LIGE NU:

Musikkens Hus fejrer fødselsdag

Det er præcis 1 år siden Musikkens hus slog dørene op for publikum første gang. Det fejrer de med åbent hus.

Musikkens Hus kan i dag fejre deres etårs-fødselsdag. Og det gør de med åbent hus. Det første leveår for Musikkens Hus har været et brag af en succes med en omsætning på 58,5 millioner kroner og en opsparing på 4,4 millioner kroner.

Et års-fødselsdagen fejrer de i dag med åbent hus, kaffe og kage.

- Altså jeg synes det er fantastisk at hilse på folk i dag. Det er jo det bedste ved det her og det bedste ved jobbet, siger direktør Lasse Rich Henningsen.

På husets 250 åbningsdage har der i gennemsnit været 1000 besøgende om dagen. Men selv med en masse besøgende og arrangementer, er det stadig én ting, der står tydeligt i direktørens hukommelse.

- Hvis ikke det var pga. vores program var vedkommende og interessant, så var det ikke lykkes, siger direktøren.

Musikkens hus har været to år undervejs, men selv med de to års forberedelse, løb de ind i forhindringer. Et glasgulv i indgangshallen skulle nemlig sørge for, at der kom lys ned til underetagen. Men glasset endte med at gøre lidt mere end det.

- Tanken var, at der skulle være foliering i glasset, der gjorde, at man ikke ikke kunne kigge nedefra og op - så herrerne ikke kunne kigge op under skørterne på damerne. Jeg vil sige, lyset kom ned, men man kunne så godt kigge op under skørterne, desværre. Så måtte vi jo finde en midlertidig løsning, siger direktøren.

Men trods udfordringer er direktøren ikke i tvivl om, at det er en glæde at drive Musikkens hus.

- Når jeg har haft et par hårde dage, husker jeg på de kæmpe oplevelser, hvor jeg har fået spontane krammere. Det får jeg stadig gåsehud af at tænke på, siger Lasse Rich Henningsen.