LIGE NU:

Musikkens Hus inspirerer i New York

Musikkens hus har haft et forrygende første år, og nu er rygterne om det succesfulde projekt nået langt ud over landets grænser. Direktør Lasse Rich Henningsen har netop holdt taler i New York om det succesfulde nordjyske hus.

Direktører fra de største koncerthuse i USA og resten af verden var i sidste uge samlet i New York til 'The LEVEL Summit Americas' kongres for at drøfte visioner for branchen og udveksle erfaringer om markedsstrategier.

I den eksklusive kreds af fem indbudte talere uden for USA var administrerende direktør Lasse Rich Henningsen fra Musikkens Hus i Aalborg.

Lasse Rich Henningsen holdt blandt andet en længere præsentation for hele forsamlingen, hvor deltagerne kunne høre nærmere om erfaringer og nøgletal i det succesfulde åbningsår i Musikkens Hus.

- Musikkens Hus har allerede vakt international genklang flere gange. Dels er husets spektakulære arkitektur gået verden rundt i arkitekt- og musikkredse, og måske endnu vigtigere er der generelt opmærksomhed og begejstring omkring, at vi gør tingene på en ny og anderledes måde, der har båret frugt. Og det er særligt disse elementer, der har været medvirkende årsag til invitationen, forklarer Lasse Rich Henningsen.

Gennem sin karriere i musikbranchen har Lasse Rich Henningsen allerede opbygget et solidt, internationalt netværk, som han lader sig inspirere af og vice versa.

- Som nordjyde er det svært ikke at blive imponeret over, at beslutningstagere fra nogle af verdens mest velrenommerede koncerthuse, teatre og deslige mener, de kan lære noget af os i Musikkens Hus. Samtidig har der været meget at hente for os. Netværk betyder meget inden for musikbranchen, og det er en af grundene til, at jeg greb chancen for at møde de største og bedste også på den anden side af Atlanten, siger han.