LIGE NU:

Muslingefiskeriet genoptages i Limfjorden

Efter en nøje vurdering af miljøkonsekvenserne kan muslingefiskerne i denne uge genoptage fiskeriet, oplyser Fødevareministeriet.

52 muslingefartøjer får i denne uge lov til at genoptage det sårbare muslingefiskeri i Limfjorden, oplyser Fødevareministeriet.

Det sker efter, at det af hensyn til fugle- og plantelivet er udarbejdet omfattende miljøkonsekvensvurderinger af fiskeriet.

- Det er første gang, at vi har et så grundigt videnskabeligt grundlag for at udstede tilladelser til muslingefiskeri i Limfjorden. Regeringens vision for erhvervsudviklingen er "Grøn vækst". Det er meget tilfredsstillende at konstatere, at vi nu med de videnskabelige konsekvensvurderinger har redskabet til at realisere den vision på fiskeriområdet, siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Miljøkonsekvensvurderinger gennemføres ved, at fiskeriets effekt på det omkringliggende miljø undersøges og sammenholdes med de særlige beskyttelseshensyn, der gælder for området. Konsekvensvurderingerne er meget konkrete i forhold den aktivitet, der er ansøgt om tilladelse til. Det betyder blandt andet, at tilladelserne til muslingefiskeri for første gang indeholder præcise vilkår om, hvor store mængder, der må fiskes i bestemte områder af fjorden.

Stoppet for muslingefiskeriet har i sommer varet længere end tidligere år, bl.a. på grund af en algeopblomstring i juni. Alt i alt har 2008 hidtil været et dårligt år for muslingefiskerne.

/ritzau/