Foto: www.fiskeforum.dk

Mystik om savnet fisker

Det er stadig et mysterium hvordan en 60-årig fisker ombord på sin kutter forsvandt fra havets overflade et sted ude i Jammerbugten i mandags

Folkene ombord på Hvide Sande-trawleren RI 624 stævnede natten til mandag ud fra Hirtshals, samtidig med at den nu savnede fisker tog på havet.

- Det er simpelthen så forfærdeligt, at vi har mistet en god kollega. Jeg håber virkelig, at han bliver fundet på et tidspunkt, siger skipper på RI 624, Enevold Mose Sørensen, til TV2/NORD.

Skipperen tror, at den savnede fisker måske har fået overlæs og derfor er gået ned.

Fartøjerne skulle følges ad til samme område "Korallerne" for at fiske efter rødspætter.

- Jeg snakkede med ham om morgenen over radioen. Han havde lige fået et slæb rødspætter op. Da vi ikke fangede det store, flyttede vi os til et andet fiskeområde fire-fem sømil væk. Siden snakkede jeg ikke mere ham. Måske har han fået trawlet i en stor sten eller noget andet på havbunden, der kan have bevirket, at det er gået galt, siger Lars Høj, fisker på RI 624.

Ligesom sin skipper understreger Lars Høj, at der kun er tale om gisninger.
 
Hos Søværnets Operative Kommando kan man ikke mindes, at en kutter bare er sporløst forsvundet på her måde. 
 
- Hvis der er tale om et forlis, så undrer det os, at der ikke er fundet hverken vragdele eller olie på vandet, siger Kenneth Nielsen, der er presseofficer hos Søværnets Operative Kommando.

Der var en anelse tåget, men ellers var vejret fint til fiskeri i mandags. Næsten helt vindstille.

Trods en massiv eftersøgning i løbet af tirsdagen med helikopter, fly og otte skibe har Søværnets Operative Kommando ingen spor overhovedet efter den savnede fisker.

Også torsdag har Søværnets Operative Kommando haft en helikopter i luften. Uden resultat. Eftersøgningen er nu indstillet, men over Lyngby Radio bliver fiskerne stadig bedt om at hjælpe holde udkig efter den savnede fisker.