Mystisk strandfund i Lyngså

02:04

Foto: Ivan Johan Hansen

1 af 2

Loch Ness monsteret i Nordjylland eller en gummibåd med bunden i vejret? Det var svært for badegæsterne at finde ud af hvad det var, der flød i vandet ved Lyngså.

- Vi skulle ud og bade, og så så vi, der var noget, der stak op af vandet. Vi troede først, det var en ret tyk hval, der var strandet derude.

Sådan lyder det fra Frederik Bjerg Jensen, der sammen med sin fætter og tante Mette Krogh er på ferie i Nordjylland.

Torsdag var de på stranden i Lyngså og de to drenge svømmede ud for at undersøge sagen.

- På det tidspunkt troede jeg bare, det var en sort gummibåd, der lå med bunden i vejret, så jeg spurgte drengene, hvad det var, og de svarede: Det er søkabler. "Hvad er det," sagde jeg. "Kan I så komme ned derfra," fortæller Mette Krogh om oplevelsen.

Og drengene havde ret. Det er et søkabel, strandgæsterne kan se i vandet. Men der er ingen grund til panik.

- Der er ikke noget farligt ved kablet som sådan. Der er ikke nogen spænding på eller noget, men det kan selvfølgelig ikke anbefales at man kravler op på det og så videre, siger Morten Vilhelmsen, der er projektleder ved Energinet.dk, som er ved at arbejde på et nyt søkabel mellem fastlandet og Læsø.

- Vi er i gang med at udskifte et kabel mellem Jylland og Læsø, som er en forbindelse til Sverige hvor det ældste kabel er godt 50 år gammelt.

Formand for Frederikshavn Kommunes teknikudvalg Lars Møller (V) fortæller til TV2/Nord at kommunen godt ved, at der vil være synlige tegn på arbejdet, men man har ikke overvejet at oplyse borgerne om det.

Forsiden lige nu