02:10

Foto: Ivan Bitsch

1 af 2

Næsebjørnen Benny på plads

Næsebjørnen Benny indtog i dag sit nye hjem på Stenaldercenteret i Ertebølle. Han blev i februar fundet ensom og forladt i Hjallerup. Nu er han på højkant igen og klar til nye udfordringer.

Næsebjørnen Benny skal fremover bo på Stenaldercenteret i Ertebølle.

- Vi har masser af plads og synes det kunne være sjovt med en næsebjørn sammen med de øvrige dyr vi har på centeret, siger Søren Hansen, leder, Stenaldercenteret, Ertebølle.

Det er tre uger siden TV2/NORD fortalte om Næsebjørnen Bennys kvaler. Siden strømmede det ind med henvendelser fra godhjertede nordjyder, der gerne ville tage vare på Næsebjørnen. Men valget faldt på Stenaldercenteret.

- Det er vi glade for, siger Søren Hansen.

- Det er vi også, ellers skulle den have været aflivet, siger Kristian Mosgaard, leder, Farstrup Vildtstation, som har passet Næsebjørnen Benny, siden den blev fanget i en fælde ved Hjallerup.

Fremover kan man hver dag besøge Næsebjørnen Benny i sit nye hjem, men en enkelt lille detalje kan godt forvirre publikum en smule. Næsebjørnets køn passer nemlig ikke helt til Næsebjørnen Bennys navn.

- Det er ikke en dreng, men jeg har fundet ud af Benny også kan bruges, som pigenavn, så den beholder sit navn. Vi har bare en hunnæsebjørn ved navn Benny. Det er ikke mange forundt, smiler Søren Hansen.