LIGE NU:

Næste uges vejr: Tiltrængt vand på vej til de tørre haver

Flere lavtryk skal passere Danmark i den kommende uge. Det giver ustadigt og regnfuldt vejr - til gavn for den tørre natur

Det kan godt ske kalenderen siger maj og at der kun er en måned til begyndelsen på sommeren. Men der er ikke udsigt til forårsaftener på terrassen i den kommende uge.

Mandag kan flere steder starte ud med dis eller tåge, men den skal en frisk vind fra vest nok få has på. Temperaturerne vil fra morgenstunden ligge på mellem 5 og 7 grader de fleste steder og som dagen går vil man mange steder komme op på 10 grader mens andre må nøjes med en anelse lavere temperaturer. Garneret med den sol der vil være dominerende mandag kan man sagtens få forårsfornemmelser, men man skal altså være klar til at pakke hurtigt sammen og søge ind, for indimellem sol og tørvejr truer regnbygerne.

Regnbyger er også en hovedingrediens både tirsdag og onsdag sammen med en del vind og måske kan vinden bære sirene-signalet, der bliver testet onsdag klokken 12.00 lidt længere rundt i landet.

Torsdag ser, som prognoserne forudser vejret lige nu, ud til at blive en tørvejrsdag inden fredag igen bliver regnfuld.

Og selvom det kan ærgre at maj starter ud med masser af vand så har naturen altså brug for det. Mange steder i Danmark - og specielt her i Nordjylland, er naturen knastør. Det viser DMI's tørkeindeks. Her ses det at flere steder i Nordjylland er at finde i den øverste tørke-kategori 10 mens det øvrige Nordjylland er i kategori 8 og 9.

Tørkeindeks fra DMI pr. 2. maj 2021
Tørkeindeks fra DMI pr. 2. maj 2021