Nævninge skal ud i Serritslev-hus

01:39

Nævningene i den kommende retssag skal formentlig selv ud og se huset. Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Anklageren i Serritslev-sagen vil have, at en del af retssagen skal foregå på ejendommen, hvor familien boede. Det erfarer TV2/Nord.

Huset i Serritslev, hvor ni børn angiveligt er blevet groft mishandlet, skal jævnes med jorden. Men nedrivningen må først ske efter retssagen mod forældrene. TV2/Nord erfarer, at anklageren højst utraditionelt vil have mulighed for, at en del af retssagen skal foregå på rædselsejendommen.

Villy Jensen er en af de nærmeste naboer til huset i Serritslev. Tankerne om hvad der er foregået her piner ham hver dag.

- Jeg er meget træt af se på det nu. Jeg vil meget gerne, at det bliver fjernet nu, siger han til TV2/Nord.

Villy Jensens ønske kan snart blive opfyldt. Huset er netop blevet solgt på tvangsauktion, og den nye ejer vil rive huset ned i samarbejde med Brønderslev Kommune. Herefter vil han sælge den tomme grund videre.

- Enten skal det sælges som byggegrund eller også skal det sælges som landbrugsjord, siger ejeren, Jens Christian Bach Poulsen.

Den nye ejer har lavet en aftale med vicestatsadvokaten. Huset må først rives ned efter retssagen mod forældrene. TV2/Nord erfarer at anklageren ønsker at de seks nævninge og tre dommere skal besøge huset under retssagen. De skal med egne øjne skal se hvor de grusomme forbrydelser angiveligt er fundet sted.

Vicestatsadvokat Michael Møller Hansen, der er anklager i sagen vil over for TV2/Nord hverken be- eller afkræfte om han arbejder på at dommere og nævninge skal besøge gerningsstedet. Men han bekræfter at han har lavet en aftale med den nye ejer om, at huset først må rives ned efter retssagen.

- Med den aftale sikrer vi gerningsstedet. Hvis der under retssagen opstår tvivl om hvordan ejendommen ser ud, så har man stadig mulighed for at tage derud og se det, siger Michael Møller Hansen, vicestatsadvokat for Nord- og Østjylland.

Forsiden lige nu