LIGE NU:

Når forældre slår ihjel: Otte nordjyske børn dræbt siden 2007

Siden 2007 er otte nordjyske børn blevet slået ihjel af deres forældre. Vi kigger tilbage på de tragiske sager.

Den tragiske sag om den 27-årige kvinde, der er sigtet for med kniv at have slået sin egen niårige datter ihjel torsdag i denne uge, er desværre langt fra det første drab hvor en forælder slår deres børn ihjel.

Faktisk er der siden 2007 sket hele otte drab med rod i Nordjylland hvor en forælder har slået sit eller sine børn ihjel.

September 2014:

26. september 2014 slog en 24-årig psykisk handicappet kvinde fra Mors sit nyfødte barn ihjel.

Efter fødslen lagde den 24-årige kvinde barnet i to plastikposer og slog knude på dem. En obduktion viste efterfølgende at barnet var i live, da kvinden lagde det i poserne.

- Der var ikke nogen, der vidste, at hun var gravid. Det er en dyb tragisk sag. Det er synd, at hun har været alene om den her graviditet i den tilstand, som hun er i, fortalte efterforskningsleder Andreas Søgaard ved Lokalpolitiet i Thisted til TV MIDTVEST dengang.

Først 29. september blev politiet involveret i sagen. Kvinden erkendte de faktiske forhold.

Læs historien HER

December 2013: 

17. december 2013 meldte en 35-årig kvinde sig selv på politigården i Aalborg. Hun fortalte, at hun havde dræbt sin fireårige søn. Drabet var sket dagen forinden.

Kvinden blev efter et grundlovsforhør 17. december varetægtsfængslet og i august 2014 blev hun idømt 11 års fængsel.

I Retten i Aalborg kom det frem, at det var en længere kamp med faderen til den fireårige om samværet med sønnen, der fik den 36-årige til at slå sin søn ihjel.

Hun hentede sin søn fra børnehaven tidligt og i lejligheden i Aalborgs øgadekvarter fik han lov til at pakke sine julegaver op før tid, for han skulle ikke fejre jul med moderen.

Efter julegaveudpakningen lagde kvinden armen om sin søns hals og kvalte ham. I retten kunne hun ikke forklare, hvorfor hun handlede sådan.

Hun blev idømt 11 års fængsel.

 
 
Foto: Per Frank Paulsen

Februar 2013:

15. februar 2013 kvalte en 21-årig kvinde sin bare otte dage gamle søn med en pude. Hun forsøgte efterfølgende at begå selvmord, men blev reddet. Drabet skete i Frederikshavn.

Sønnen blev født 6. februar og efterfølgende havde den 21-årige det psykisk dårligt. Den 14. februar blev hun af skadestuen i Hjørring henvist til Center for Selvmordsforebyggelse i Aalborg. Her blev hun henvist til egen læge.

Dagen efter kvalte kvinden sin søn. Inden drabet havde hun besøg af sundhedsplejersken og var hos egen læge, fordi hun ikke havde det godt. Klokken 14.11 fandt kvindens kæreste - faderen til barnet - sin døde søn og den 21-årige kvinde, der havde forsøgt at begå selvmord.

Psykiatrien i Region Nordjylland holdt efterfølgende et møde for at finde ud af, om der blev handlet korrekt, da man dagen før drabet valgte ikke at indlægge kvinden. Konklusionen på mødet blev, at der blev handlet korrekt.

- Det er svært at forstå, når man kender forløbet, at der ikke blev truffet en anden beslutning. Men ud fra det, der blev forelagt, og sådan som patienten fremstod, så var det den korrekte beslutning, sagde daværende cheflæge i Psykiatriledelsen i Region Nordjylland, Morten Kjølbye.

- Personalet har handlet i overensstemmelse med de retningslinier, der er, og de kunne ikke have forudset den her tragiske hændelse, sagde han videre.

Juni 2011:

Den 12. august 2011 indebrændte to piger på ni og 10 år i en bil i en skov ved Berlin. Pigerne var fra Øster Hurup.

Branden fremstod først som en frygtelig ulykke, men 26. august blev pigernes far sigtet for mord på de to piger.

Det kom frem at pigerne inden branden var blevet givet sovemiddel og i den efterfølgende retssag i Tyskland forklarede den dengang 40-årige far, at hans plan var at dø i flammerne sammen med sine døtre.

Han gav pigerne en sovepille hver, parkerede bilen på en skovsti og hældte benzin ud i bilen. Efter at have låst alle døre i bilen, startede han branden mens han selv og pigerne var i bilen.

I retten forklarede han, at hans instinkt gjorde, at han ikke kunne blive i bilen. Han åbnede døren, sprang ud og løb ind i skoven.

Efterfølgende vendte han tilbage til bilen for at begå selvmord med en køkkenkniv, han vidste var i den brændende bil. Han fik kniven ud af flammerne, men heller ikke dette selvmordsforsøg blev til noget.

31. maj 2012 blev han idømt livsvarigt fængsel i Tyskland.

I januar 2016 blev han udleveret til Danmark for at afsone resten af sin straf. I den forbindelse skulle retten i Aalborg tage stilling til mandens straf, og også her blev han idømt livstid.

 
 
Foto: RTL

December 2007:

1. december 2007 slog en 30-årig mor fra Frederikshavn sine to sønner på 10 og fire år ihjel. Hun forsøgte derefter at tage sit eget liv.

Inden da havde hun kontaktet Nordjyllands Politi, der på stedet fandt de dræbte børn og den livløse mor.

Det kom siden frem at den 30-årige kvinde inden mordene havde været i kontakt med Frederikshavn Kommune.

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Mink

Økonom om minkerstatning: Politikernes dårlige samvittighed kan have kostet statskassen dyrt

corona vaccine pfizer biontech coronavirus

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

180620 Man tester nu endnu en minkfarm for coronasmitte.

play Efter historisk stor erstatning: Få minkavlere vil begynde igen

Skoleruin3

play Dage efter sammenstyrtningen: Ejer har endnu ikke sikret bygning

Til forsiden

Til forsiden